Erogene Soner

Her bør du berøre mannen din

Kan ha en positiv effekt på sexlivet deres.

EROGENE SONER: Om du er usikker på hvor partneren din liker å bli tatt på, mener ekspertene det kan være en god ide å prøve deg litt frem.  Foto: jolopes - Fotolia
EROGENE SONER: Om du er usikker på hvor partneren din liker å bli tatt på, mener ekspertene det kan være en god ide å prøve deg litt frem. Foto: jolopes - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Alle snakker om de erogene sonene, men hvor finner vi dem egentlig? Huden vår er et stort sanseorgan, hvor kjærtegn av spesielle områder kan gi seksuell lystfølelse og nytelse.

Du vet helt sikkert hvilke punkter som må berøres for at det skal krible litt ekstra hos deg selv, men vet du hvor de erogene sonene til partneren din ligger?

- I likhet med oss kvinner, har også menn mange erogene soner over hele kroppen. Disse kan være alt fra øreflippene, leppene, brystene, rumpen, innsiden av lårene og tærne, men de aller mest erogene sonene deres er selvfølgelig penis, baller, skrukk og anus, har Katrine Berling, som er sexolog og orgasmeekspert, tidligere uttalt til KK.no.

LES OGSÅ: Derfor sovner han etter sex

Føl deg frem til hans erogene soner

Når vi snakker om erogene soner, er dette punkter på huden som skal vekkes til live. Berling forteller at det ofte ikke hjelper å berøre området i kun to sekunder før du går videre.

TA HAM I HÅRET: Mange menn liker veldig godt når du tar dem i håret.  Foto: bonninturina - Fotolia
TA HAM I HÅRET: Mange menn liker veldig godt når du tar dem i håret. Foto: bonninturina - Fotolia Vis mer

- Du må holde hånden i ro og gi området mye oppmerksomhet slik at det får tid til å våkne til live. Det kan for eksempel være en god ide å gi partneren din en erotisk massasje hvor du langsomt beføler hele kroppen hans.

- Da kan det hende du finner sonene hans, i tillegg til at han kanskje oppdager noen nye erogene soner selv, sier hun.

Kjenn hverandres erogene soner

Peder Kjøs, som er spesialist i klinisk voksenpsykologi og KKs faste ekspert innen sex- og samliv, forteller til KK.no at det å kunne hverandres erogene soner ikke bare kan gi mer nytelse, men at det også kan styrke sexlivet deres.

- Parforhold bygger gjerne på et bredere grunnlag enn kjennskap til hverandres erogene soner, men et godt sexliv er en viktig del av et godt parforhold, og det er klart at kunnskap kan gjøre sexlivet bedre. Sex er også morsommere og bedre når du har litt kunnskap - det hjelper også på den seksuelle selvtilliten, og gjør det lettere å slappe av og nyte.

Om du er usikker på hvor partneren din liker å bli tatt på, mener Kjøs det enkleste er å spørre, prøve seg fram og lese signalene hans underveis.

- Spør om det er noe han vil at du skal gjøre og be han fortelle deg hva som føles best. Sjekk også de tilbakemeldingene du får underveis. De aller fleste menn vil synes det er utrolig sexy å bli spurt sånn, sier han.

EROTISK MASSASJE: Prøv å gi partneren din en erotisk massasje hvor du langsomt berører hvert eneste område på kroppen hans. Da vil du helt sikkert treffe noen av hans mest erogene soner.  Foto: Wisky - Fotolia
EROTISK MASSASJE: Prøv å gi partneren din en erotisk massasje hvor du langsomt berører hvert eneste område på kroppen hans. Da vil du helt sikkert treffe noen av hans mest erogene soner. Foto: Wisky - Fotolia Vis mer

LES OGSÅ: De hotteste sextrendene i 2014

Blir fort veldig penisfikserte 

Mange kvinner har fått det for seg at menn ikke trenger forspill for å tennes, og blir derfor fort veldig penisfikserte når akten finner sted. Kjøs forteller at dette er langt fra realiteten.

- I likhet med kvinner, går mannen glipp av mye nytelse dersom man går rett på sak. Mange kvinner, og menn faktisk, tror på myten om at mannens seksualitet er så utrolig enkel at det bare er å gyve løs – noe som absolutt ikke stemmer.

Videre forteller han at de fleste menn vet hva de liker og hvor de synes det er godt å bli tatt på. Likevel unnlater de å fortelle dette til partneren sin, da de ikke vil virke kritiserende.

- Dette er et av de mange punktene der kvinner og menn er ganske like. Vi har ikke lyst til at partneren skal bli forlegen og ikke føle seg bra nok. Derfor er vi er ganske forsiktige med å gi tilbakemelding.

Like glade i berøring

Berling mener i likhet med Kjøs at menn kan ha akkurat like mye glede av berøring som det kvinner har.

- Faktisk blir ofte menn bedre elskere når de lærer seg å ta imot, for da får de en bedre forståelse for nytelsen man kan oppnå ved lett berøring.

- Når jeg er sammen med menn gir jeg dem ofte erotiske massasjer, og da sier alle det samme – at det er en fantastisk opplevelse og at kroppen deres aldri har følt noe lignende. Så dette kan absolutt være lurt å prøve, sier hun.

TA KONTROLL: Ikke vær redd for å ta kontroll og be han fortelle deg hva han liker at du gjør med han. Mange menn er redde for å veilede partnerne sine fordi de ikke vil virke kritiserende.  Foto: apops - Fotolia
TA KONTROLL: Ikke vær redd for å ta kontroll og be han fortelle deg hva han liker at du gjør med han. Mange menn er redde for å veilede partnerne sine fordi de ikke vil virke kritiserende. Foto: apops - Fotolia Vis mer

LES OGSÅ: Slik vekker dere sex-gnisten igjen

Her bør du berøre en naken mann 

Sexguruen Tracy Cox har i boken «Supersex» laget en liste over hvilke steder du bør berøre en naken mann.

Ser vi bort fra penis, baller og skrukk, er dette ifølge Cox noen av de mest erogene sonene til menn:

Hodebunnen: De fleste elsker at håret deres blir berørt eller lekt med. Lat som om du masserer inn balsam i hodebunnen hans- spre fingrene og legg dem godt til rette i håret hans. Bruk så de flate fingertuppene og masser i faste, sirklende bevegelser.

Armer og underarmer: En manns armer symboliserer kraft og manndom, så det passer ganske bra at huden der er tykk og trenger en fast berøring. Begynn med å stryke fingrene oppover siden av armene hans, før du fortsetter med hele håndflaten når du kommer til skuldrene. La dem sirkle og masser ham kort før du sakte trekker håndflaten hele veien ned igjen.

Bryst: Brystet hans vil garantert reagere positivt på berøring med fingertupper og stryking med hele hånden og tungen. Varier trykket for å bedre stimuleringen. Hvis du har langt hår kan du også prøve å kile han med tuppene.

Mage: Magen hans er full av nytelsespunkter - spesielt fra navlen og ned til skambenet. Følg stien av kjønnshår og stryk lett med fingertuppene eller tungen.

Rygg: Bruk hår, fingertupper, hender og det du ellers har lyst til for å stimulere han her. Stryk forsiktig oppover nakken, flytt så hendene til hver sin side og la fingrene gli nedover siden av torsoen hans før du beveger deg opp mot midten av ryggraden hans igjen. 

Rumpeballer: Rumpeballene hans er ekstremt følsomme og er en herlig ertesone - for hvis du flytter fingrene eller tungen noen millimeter vil du treffe perineum eller scrotum. Begynn å kile han lett på rumpeballene og gå deretter over til en fast, sirkulær, eltende bevegelse. Hvis du virkelig vil gi han en drømmedag kan du også rise han lett.

Denne saken er tidligere publisert på KK.no, men er hentet frem igjen til glede for nye lesere!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer