Kjærlighet

Her er det vanligst å finne kjærligheten

Resultatet har forandret seg siden samme studie ble gjort i 2009.

THE ONE: Når man først skal finne den rette, altså den virkelige «the one» - hvor er det vanligst å finne han/henne? FOTO: NTB Scanpix
THE ONE: Når man først skal finne den rette, altså den virkelige «the one» - hvor er det vanligst å finne han/henne? FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det har aldri vært lettere å møte nye mennesker. Der hvor man tidligere måtte støte på folk på gata og ta motet til seg og si «hei», er man nå kun et tastetrykk unna et nytt bekjentskap. Det kryr av sosiale medier-kanaler og datingapper, likevel opplever mange single at det er vanskelig å finne noen man klaffer så godt med at man gjerne kunne tenke seg å se hva mer det kan føre til.

Og selv når man endelig finner en partner man trives med, er det mye som tyder på at forholdet ikke alltid lever opp til forventningene. I Norge ender nemlig omtrent 40 prosent av ekteskapene med skilsmisse.

Men når man først skal finne den rette, altså den virkelige «the one» - hvor er det vanligst å finne han/henne?

En ny studie, basert på omtrent 7500 mennesker, gir oss svaret, og ikke overraskende har resultatet endret seg siden samme undersøkelse ble gjort i 2009.

FINNE EN LIVSPARTNER: Å finne en partner man kan leve sammen med livet ut kan virke helt umulig for mange. FOTO: NTB Scanpix
FINNE EN LIVSPARTNER: Å finne en partner man kan leve sammen med livet ut kan virke helt umulig for mange. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Her er det vanligst å finne kjærligheten

Studien heter «How Couples Meet and Stay Together», og viser at det er internett som dominerer rollen som kjærlighetens mellomledd. Hele 39 prosent av de som har deltatt på studien oppgir at de har funnet kjæresten sin via sosiale medier eller datingapper. 20 prosent oppgir at de har møttes gjennom felles venner.

Her er den fullstendige listen:

Internett: 39 prosent

I en bar/på restaurant: 27 prosent

Gjennom venner: 20 prosent

Gjennom jobben: 11 prosent

Gjennom familien: 7 prosent

I grunnskolen: 5 prosent

I kirken: 4 prosent

På studiet/universitetet: 4 prosent

I 2009 var det kun 22 prosent som oppga at de møtte sin kjære på internett.

Ulla Aasland, som er sexologisk rådgiver og driver privatpraksis i Porsgrunn, har tidligere sagt til KK at det ikke er et uvanlig problem blant voksne som er alene ikke vet hvor de skal henvende seg for å treffe noen, eller finne kjærligheten.

Hun har inntrykk av at det kan blir vanskeligere jo eldre man blir. Rett og slett fordi man vet mer om hva man vil ha i en partner.

Påvirker arenaen

Mens noen bare savner det seksuelle og er derfor ute etter en sexpartner, er andre mer ute etter et parforhold. Og hva du er ute etter vil jo kunne påvirke litt hvilke arenaer du bør oppsøke.

– Å gå på byen er jo noe som kan funke fint hvis man bare er ute etter noe seksuelt, selv om man selvsagt også kan treffe noen for mer varige forhold der. Det finnes jo utesteder der det er flere godt voksne som møtes. Det har Siv Gamnes, spesialist i sexologisk rådgivning, tidligere sagt til KK.

Er du ute etter noe seriøst og langvarig anbefaler hun derimot at du tenker litt over hva dine interesser er, og hva du ønsker i en partner. Ut ifra det kan du finne ut hva som er beste metode.

Skaff deg en hobby

Den beste måten å finne noen med de samme interessene som deg er selvsagt å oppsøke disse interessene. Med andre ord; skaff deg en hobby, meld deg på kurs eller bli med i en forening.

– Hva er det jeg setter pris på, og hva liker jeg å gjøre? Hvis du liker å gå på tur så kan du melde deg inn i Turistforeningen, dermed er det større sjanse å finne noen som også liker å gå tur.

– Å møte likesinnede er et godt tips, og det finnes utallige muligheter. Det kan for eksempel være et malekurs, det kan være kajakkpadling, eller du kan finne foreninger som arrangerer turer. I Oslo finnes det en slik forening for enslige med barn for eksempel.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer