Sex og samliv:

Her er sextipsene vi ikke kan få nok av

Disse sakene klikket vi mest på i 2017.

SEX OG SAMLIV: I denne saken ramser vi opp de mest leste sex-relaterte sakene vi har hatt i året som snart er over. FOTO: NTB Scanpix
SEX OG SAMLIV: I denne saken ramser vi opp de mest leste sex-relaterte sakene vi har hatt i året som snart er over. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

At enkelte temaer blir lest og snakket om mer enn andre er en velkjent sak, og sex-relaterte artikler er klassiske eksempler på nettopp dette. I denne artikkelen vil vi oppsummere hvilke sex-relaterte saker som engasjerte dere mest i løpet av året som snart er over.

1. Phubbing er den nye store trusselen for parforholdet

Vi har tidligere skrevet om de vanligste skillsmissegrunnene i Norge; utroskap, sex og penger, men det er flere kilder til konflikt i et parforhold, og de senere årene har det sneket seg inn en tredjepart i de fleste forhold; telefonen.

Dr. James A. Roberts er forsker på forbrukervaner og professor ved Hankamer School of Business at Baylor University in Waco, Texas. Han har sammen med kollega ved universitetet, Meredith David, undersøkt nettopp hvilken trussel mobilene våre kan være for forholdet.

- Vår undersøkelse fant at 70 prosent av de som var i et romantisk forhold var plaget av at partneren brukte mobiltelefonen mens de var sammen, forteller Roberts til KK.no.

Fenomenet har på engelsk fått navnet phone snubbing (snubbing=ignorering/å være kald mot) eller litt enklere; «phubbing». Du kan lese hele saken her!

LES OGSÅ: Dette er de vanligste fetisjene

2. Hæ? Skal man holde igjen orgasmen?

Det er ingen hemmelighet at timing kan være vanskelig når det kommer til orgasme, for det er strengt tatt i ytterst få tilfeller at du og din partner klarer å nå klimaks nøyaktig samtidig (du vet, sånn som på film). Edging kan visstnok være løsningen på det da.

– Edging er i den enkleste forstand en onaniteknikk som går ut på å utsette orgasmen, altså forlenge nytelsen og den deilige følelsen av å være sprengkåt, forklarer Cecilie Kjensli som er sexinspirator og innehaver av den erotiske nettbutikken Cpunktet.no, til KK.no.

Kjensli mener det er mange måter å nå orgasmemålet på, alt ettersom hva du selv liker. Men uansett hva du trenger for å komme i mål, så går edging ut på det samme.

– Kunsten er å stoppe før det blir umulig, altså før du kommer til «point of no return». Hvis du tenker deg en opphisselsesskala som går fra 0 - 100, så må du sette ned tempoet eller stoppe opp når du kommer på rundt 90-95. Fortsetter du da er det lett å miste kontrollen og da vil det mest sannsynlig gå for deg, sier hun. Du kan lese hele saken her!

LES OGSÅ: Orgasmen som er litt tabu for kvinner

EDGING: Timing kan være vanskelig når det kommer til orgasme, men ved hjelp av edging kan det bli litt lettere. FOTO: NTB Scanpix
EDGING: Timing kan være vanskelig når det kommer til orgasme, men ved hjelp av edging kan det bli litt lettere. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

3. Fem sexstillinger dere bør prøve

Har du fra tid til annen problemer med å oppnå orgasme under samleie med partneren din? Da kan det hende dere bør prøve en ny sexstilling. Det er nemlig viktig at dere går for en som gir deg mulighet for klitorisstimuli under samleie.

Ifølge Maria K. Ebbestad, som er nettredaktør og presseansvarlig hos Kondomeriet, har hva slags stilling dere velger mye å si for hvorvidt du oppnår orgasme eller ikke.

- Man kan ikke få gjentatt det mange nok ganger at 75 prosent av alle kvinner trenger stimulering av klitoris for å oppnå orgasme under samleie - det betyr at «inn- og ut-sex» ikke holder.

- Derfor er det viktig å velge en stilling der klitoris kan stimuleres av en av dere eller en vibrator, sier hun. Du kan lese hele saken her!

LES OGSÅ: Dette gjør lykkelige par - hver eneste dag

SAMLIVSPROBLEMER: Menn må ta mer ansvar for et lykkelig samliv hevder samlivseksperter. Foto: Shutterstock / George Rudy
SAMLIVSPROBLEMER: Menn må ta mer ansvar for et lykkelig samliv hevder samlivseksperter. Foto: Shutterstock / George Rudy Vis mer

4. Det er hans feil alt sammen

Ok, det var den bitre, kvinnelige vinklingen. Det du skal formidle til mannen din, er dette: Han sitter med nøkkelen til forholdets suksess. Han kan redde et dårlig forhold, eller gjøre et greit samliv enda bedre. Alt han trenger å gjøre, ifølge forskning, er å gjøre en innsats for å forstå deg bedre. Og det er slett ikke så vanskelig som han tror, be ham lese denne teksten etter deg, så vil han fort skjønne litt mer.

– Hovedpoenget er: Hvis menn begynner å se sitt bidrag, har de mye større mulighet til å påvirke forholdet enn de har tenkt. Brudd har en tendens til å komme som et sjokk på mange menn. De skjønner ikke hva som skjer eller hvorfor, forklarer psykolog Frode Thuen, som er professor ved Høgskolen på Vestlandet og kjent samlivsekspert.

Astrofysiker Stephen Hawking har løst noen av universets mest komplekse gåter, men da han ble spurt hva som forundrer ham mest, kom svaret kontant: «Kvinner. De er et komplett mysterium.» Ting kan altså tyde på at selv verdens smarteste menn er like enkle som menn flest på dette feltet. Eller er det rett og slett bare sånn at de ikke prøver hardt nok?

– Menn overser gjerne sitt eget bidrag i forholdet, og skjønner dermed ikke at de sitter med nøkkelen til løsningen, mener Thuen. Du kan lese hele saken her!

LES OGSÅ: Mange tror vi får mindre lyst på sex jo eldre vi blir. Men ofte er det faktisk omvendt

ONANERE: Langt færre kvinner enn menn onanerer. Det må det bli slutt på mener ekspertene. FOTO: NTB Scanpix
ONANERE: Langt færre kvinner enn menn onanerer. Det må det bli slutt på mener ekspertene. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

5. Ja, du bør onanere jevnlig!

Ifølge en landsdekkende undersøkelse gjort av kondomeriet er det nesten fire ganger så mange kvinner som menn som aldri eller sjeldent onanerer. Mens 23 prosent av kvinnene i undersøkelsen, og 6 prosent av mennene, oppga at de sjeldent eller aldri onanerte, oppga 83 prosent av mennene, men kun 47 prosent av kvinnene, at de onanerer en gang i uken eller oftere. 9 av 10 onanerer mens de er i parforhold.

- Det å tilfredsstille seg selv har vært tabubelagt i mange år, spesielt blant kvinner, og det kan også være derfor tallene viser lavere hyppighet hos kvinner enn hos menn, mener Maria K. Ebbestad, som er presseansvarlig i kondomeriet.

En av grunnene til at hun gjerne skulle sett disse tallene gå opp, er at et godt sexliv med partner kan være vanskelig å få til om du aldri prøver deg litt på egen hånd.

- Det er derfor viktig å få frem viktigheten av å onanere og å bli kjent med egen kropp. Du må selv finne ut av hva som får deg til å nå klimaks, slik at du kan fortelle partneren hva du liker. Sett av tid til deg selv og din egen nytelse, enten du er singel eller i et forhold. Det er heller ingenting i veien for å involvere partneren i onanien. Du kan lese hele saken her!

LES OGSÅ: Fem sex-tabber svært mange kvinner gjør

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer