Orgasme

Heteroseksuelle kvinner har færrest orgasmer….av alle

- Ikke ligg der og føl deg som en tømmestasjon, det dreper bare lysten, sier sexinspirator.

ORGASME: Sorry, men er du en heterofil kvinne får dessverre alle andre flere orgasmer enn deg.  Foto: Shutterstock / Andrey_Popov
ORGASME: Sorry, men er du en heterofil kvinne får dessverre alle andre flere orgasmer enn deg. Foto: Shutterstock / Andrey_Popov Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke uten grunn at vi sluker alle tips som handler om hvordan man kan få en orgasme. For oss kvinner er det tross alt ikke en selvfølge at vi når klimaks under sex, og jakten på tilfredsstillelse kan noen ganger bare bli et evig mas. 

For menn ser det hele ut til å være langt enklere, noe som bekreftes av en fersk amerikansk studie. Så mange som 52 588 personer i alderen 18-65 år deltok i studien, og måtte svare for hvor ofte de opplever orgasme ved samleie med deres partner. 

LES OGSÅ: Bokaktuelle Cecilie Kjensli deler sine 5 beste orgasmetips

Ikke overraskende, viste resultatene at så mye som 95 prosent av alle menn får en orgasme ved samleie, og 89 prosent av alle homofile menn. (Ja, vi skjønner, det er digg å være mann). Mens bare stakkarslige 65 prosent av heterofile kvinner kommer i mål.

En kan jo si at det kvinnelige kjønnsorgan kanskje er litt mer komplisert, og krever litt mer innsats før den utdeler sin belønning. Likevel viste studien at hele 86 prosent av alle lesbiske kvinner faktisk får orgasme når de har sex.

Det kan jo da være naturlig å spørre seg om det egentlig er instrumentet det er noe galt med, eller om det kanskje er musikeren som har skylda?

LES OGSÅ: - Et forspill som bygger seg opp gjennom hele dagen er superhot

Forspill, forspill, forspill!

– Jeg har lest om lignende resultater som også sier at hetero damer kommer dårligere ut når det gjelder orgasme, og det forundrer meg ikke egentlig, sier Cecilie Kjensli, som er sexinspirator og innehaver av den erotiske nettbutikken Cpunktet.no, til KK.no. 

Hun har også skrevet boken «Sex fra Ah til Åh» som er en kokebok for sexlivet, full av oppskrifter for hvordan du kan få orgasme. Hun tror noe av grunnen ligger i at kvinner har en tendens til å ha sex på menn sine premisser. 

KLIMAKS: Kvinner som har sex med kvinner kommer langt oftere i mål. Foto: Shutterstock / PedroMatos
KLIMAKS: Kvinner som har sex med kvinner kommer langt oftere i mål. Foto: Shutterstock / PedroMatos Vis mer

LES OGSÅ: 5 sexstillinger dere bør prøve

– Med det mener jeg ikke at vi gjør alt det som mennene vil, men at vi danser litt etter deres pipe. De fleste samleier ender i at man ligger sammen på den standardiserte måten å tenke på sex, at sex er lik penetrering, og vi vet jo at damer ikke får orgasme ved standard penetrering. I alle fall ikke 75 prosent av oss, forklarer hun.

Den danske orgasmeeksperten Katrine Berling, som er sexolog og parterapeut, sier til KK.no at undersøkelsen understøtter hennes teori om at 90 prosent av alle kvinner blir penetrert alt for raskt. 

– Det er for lite berøring, lek og dybde når vi har sex. Vi er for målrettede og går for hurtig frem. Undersøkelsen understøtter også min egen erfaring om at menn ikke alltid vet hva en kvinne lengter etter, og hvis det ikke er noen som forteller dem det så gjør de naturlig nok det som virker for dem, forteller hun.

De aller fleste kvinner får orgasmer gjennom berøring av klitoris, og hvis den ikke er i spill, ja da skjer det ikke så mye.

– Det er nettopp denne type problematikk jeg elsker å arbeide med. Jeg tror på at veien til orgasme går igjennom oss kvinner. Vi må våkne opp og vise mannen veien. Men for at vi skal kunne gjøre det må vi finne ut av hvem vi selv er som seksuelle vesener, og det er hele essensen i mitt arbeid, sier Berling.

LES OGSÅ: Sjeldent syndrom gjør kvinner konstant opphisset

Lek og variasjon øker sjansen for orgasme

Det er først når man forstår at sex ikke bestandig trenger å være bare «inn-og-ut», men at man kan kombinere det med hender, munn og sexleketøy, at heterofile kvinner vil ha større sjanse for å få orgasme når de ligger med menn, tror Kjensli. 

– Vi får det jo til alene, men det blir komplisert med en gang man ligger med en mann, fordi damers måte å onanere på ikke ligner måten vi har sex med en mann på. Penetreringssamleie er deilig, men sender sjeldent damer til himmels. Og det er de som tenker litt alternativt på soverommet som får orgasme, forteller hun.

På bakgrunn av dette synes ikke Kjensli det er så rart at lesbiske har større suksess i senga, selv om dette nok ikke gjelder for alle. 

– Da er det to like kjønnsorgan som skal ha det deilig i sammen, og da er det jo bare å gjøre det man selv liker på den andre, og justere deretter. Vi onanerer og masserer og liker det litt forskjellig, men likheten er stor allikevel. Dessuten handler det ikke så mye om penetrering, selv om lesber selvfølgelig også har glede av det, og derfor øker orgasmesjansen også, forklarer hun.

TA KONTROLL: Vi kan ikke bare skylde på mannen for vår manglende orgasme. Kvinner må bli flinkere til å ta regien i senga. Foto: Shutterstock / Jacob Lund
TA KONTROLL: Vi kan ikke bare skylde på mannen for vår manglende orgasme. Kvinner må bli flinkere til å ta regien i senga. Foto: Shutterstock / Jacob Lund Vis mer

LES OGSÅ: Morgensex kan ha flere positive fordeler

Du må ta ansvar og vise ham hva du vil ha

Berøring, kyss, lek og øyekontakt er viktig når det kommer til god sex og orgasmer. Og ifølge Berling kan det virke som om noen menn (ikke alle) nesten følger et manus. 

– Det er litt kyssing, litt berøring av brystvorter til de er stive, og så roter de lidt rundt med klitoris for deretter å gå direkte til penetrering, sier hun og fortsetter: 

– Hvis jeg er kvinne og er riktig god til å få orgasmer, er det en sannsynlighet for at jeg likevel klarer å få en. Men helt opphisset rekker jeg aldri å bli før det er slutt. Også ligger man der med en følelse av å ikke være helt mett.

På tross av dette synes hun ikke at vi kan rette kritikken direkte mot menn, for det er faktisk sånn at de ikke vet bedre, for ingen har fortalt dem eller vist dem at det finnes noe annet.

– Mange kvinner er så lite i kontakt med deres egen seksualitet at de legger ansvaret om god sex over på mannen, det er han som skal tenne oss og gi oss en orgasme. Eller så er det de som er total pleasere, og tenker mer på mannens nytelse enn deres egen. Sist men ikke minst er det også kvinner som gjerne vil at det skal gå så hurtig fordi de ikke selv kan ta imot og nyte, forklarer Berling.

Også Kjensli anbefaler at du tar regien over ditt eget sexliv. 

– Gjør det du liker. Alle menn elsker aktive og kåte kvinner. Ikke ligg der og føl deg som en tømmestasjon, det dreper bare lysten, sier hun.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer