Hemninger I Senga

Holder hemningene deg tilbake i senga?

God sex handler ikke bare om teknikk, men om evnen til å nyte.

ORGASME: De fleste av oss har noen hemninger i senga, men for noen kan det bli så mye at det er vanskelig å nyte sex. Foto: Shutterstock / Bellissimo Pictures
ORGASME: De fleste av oss har noen hemninger i senga, men for noen kan det bli så mye at det er vanskelig å nyte sex. Foto: Shutterstock / Bellissimo Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den eneste som holder deg tilbake er du selv, sies det. Og slik er det på mange av livets arenaer – spesielt i senga. Du har så lyst til å slippe alle hemninger og bare nyte det slik du gjør i fantasiene dine, men det er liksom noe som stritter imot.

– Det er vanlig å ha litt hemninger. Vi blir oppdratt til å holde oss litt tilbake siden vi lever sammen med andre mennesker og ikke kan slippe oss helt løs uten litt dressur, sier Sidsel Schaller, stipendiat ved Psykologisk institutt på Universitetet i Oslo, til KK.no. 

LES OGSÅ: Er du redd for å ta initiativet til sex?

Hun er spesialist i klinisk psykologi og klinisk sexologi, og driver i tillegg privatpraksis ved Instituttet for klinisk sexologi og terapi.

– Det er kulturelle forskjeller, men alle kulturer pålegger folk noen sosiale begrensninger som gjør at man holder seg litt tilbake. Og det er denne tilbakeholdenheten som manifesterer seg i kroppen som en hemning, forklarer hun.

LES OGSÅ: Onani kan ha de samme helsefordelene som sex, MEN det kommer an på én ting...

Trygghet er en viktig faktor

Hemningene kan handle om ulike ting hos ulike mennesker. Kanskje kjenner du på en skam rundt dine seksuelle tanker og ønsker, kanskje er du redd for å ikke være ren nok, eller kanskje har du store usikkerheter rundt kroppen din. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer