SEXTRENDER I 2016: I denne saken har sexekspertene gitt oss svaret på hva som vil være hot på sexfronten i 2016.  Foto: Shutterstock / bikeriderlondon
SEXTRENDER I 2016: I denne saken har sexekspertene gitt oss svaret på hva som vil være hot på sexfronten i 2016. Foto: Shutterstock / bikeriderlondon Vis mer

Sextrender 2016

Hot hot hot: Disse sextrendene vil vi se mer av i 2016

Det er spesielt én ting vi nordmenn ikke får nok av.

Publisert

Nytt år nye muligheter – også på soverommet! 

I fjor skrev vi om hvordan det å prøve ut rollespille og dominans i ekte «Fifty Shades of Grey»-stil ville bli en av de hotteste trendene for 2015. Men hvilke sextrender vil egentlig skyte fart i 2016? 

LES OGSÅ: Her er den «vanligste» fetisjen

Høyteknologiske leketøy 

Maria K. Ebbestad, som er nettredaktør og presseansvarlig i Kondomeriet, forteller at en av trendene som kommer, er høyteknologisk leketøy som har flere praktiske funksjoner. 

- Nordmenn fortsetter å være lekne og elsker å handle leketøy. Det resulterer i et enda større utvalg, samt flere og bedre varianter for alle - enten du er singel, i et forhold, mann eller kvinne. 

- Utviklingen skjer raskt og vi elsker høyteknologiske leketøy, gjerne de som kan styres med en app, har tastelås så de ikke slår seg på når du er på reisefot og minne så de husker hvilke programmer du liker best, sier hun.  

Cecilie Kjensli, som er Sexinspirator og innehaver av den erotiske nettbutikken Cpunktet.no og sex -og samlivsmagasinet CecilieKjensli.no, mener også at vi vil se flere høyteknologiske leketøy. 

- Det vil komme en drøss av app-styrte leketøy, men disse styrer jeg personlig unna. Er vi ikke snart lei av mobiltelefonen, og må vi absolutt ha den med i senga? Bor man langt fra hverandre kan det jo være gøy, men til syvende og siste er det ikke fancy teknologi som skaper nytelse og de deiligste øyeblikkene. 

HØYTEKNOLOGISKE LEKETØY: Ebbestad forteller at høyteknologiske leketøy som man blant annet kan styre med en app på mobilen vil være skikkelig in i år.  Foto: Shutterstock / JohannesS
HØYTEKNOLOGISKE LEKETØY: Ebbestad forteller at høyteknologiske leketøy som man blant annet kan styre med en app på mobilen vil være skikkelig in i år. Foto: Shutterstock / JohannesS Vis mer

LES OGSÅ: Har du blitt vibrator-avhengig?

«Kult» å ta ansvar for egen nytelse  

Videre forteller Ebbestad at de ser på henvendelser i butikken og på sosiale medier at det har blitt ganske «kult» å ta ansvar for egen nytelse

- Dette gjelder spesielt de som er single. De er ikke lenger flaue over at de ønsker seg et godt sexliv – med eller uten en partner.  Single jenter er heller ikke redde for å tipse hverandre om nye produkter venninnene «bare må ha». 

- Når det gjelder dem som er i et fast forhold, ser vi at flere og flere par går til innkjøp av parvibratorer – en vibrator begge parter kan ha glede av. Dette er en het trend som ikke ser ut til å gå av moten. Ellers så har menn for alvor oppdaget penisringen og dermed har også utvalget blitt enormt stort.
 
Hvilke farger vil være trendy i år? 

- Når det gjelder farger på leketøyene er det fortsatt rosa og lilla som selger best, men vi har selvsagt alle slags farger for de som synes det kan bli for sukkersøtt, sier Ebbestad.
 
LES OGSÅ: 3 ting du kan lære av «Fifty Shades»

«Fifty Shades of Grey» har ført til mer analsex 

Kjensli forteller at vi nordmenn også vil fortsette å la oss inspirere av de berømte «Fifty Shades of Grey»-bøkene i året som kommer. 

- Når det gjelder sextrender, så er det nok den gamle inn-ut metoden som gjelder ennå, dessverre får jeg nesten si, for vi er så fastlåste i måten å tenke sex på. 

Men det er håp, for veldig mange par har blitt mer lekne nå enn det de var før som følge av de berømte «Fifty Shades of Grey» bøkene. 

- «Fifty Shades»-bølgen er ikke over, den har kommet for å bli. I kjølevannet av bøkene så selger jeg mange flere sexleketøy for rumpestumpen, selv om vibratorer fremdeles ligger øverst på salgstoppen, for med en god vibrator er du dronning over egne orgasmer, sier hun. 

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer