Kondom

Husk alltid å sjekke datostemplingen på kondomet

Glemmer du det kan du risikerer å få alt «det» du ønsker å unngå.

SJEKK DATOSTEMPLINGEN PÅ KONDOMET: Det er viktig å sjekke datostemplingen på kondomet, da et utgått kondom kan sprekke.  Foto: Shutterstock / gpointstudio
SJEKK DATOSTEMPLINGEN PÅ KONDOMET: Det er viktig å sjekke datostemplingen på kondomet, da et utgått kondom kan sprekke. Foto: Shutterstock / gpointstudio Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste vet at det er viktig å bruke kondom, da det ikke bare beskytter oss mot uønsket graviditet, men også kjønnssykdommer. Én ting som imidlertid er vel så viktig, og som en del av oss lett kan glemme i gjerningsøyeblikket, er å sjekke datostemplingen på kondomet.

I likhet med matvarer, medisiner og sminkeprodukter, har nemlig kondomet også en holdbarhetsdato. Og bruker du kondomer som er gamle, så risikerer du å få alt «det» du ønsker å unngå

LES OGSÅ: Slik får du ham til å bruke kondom

Sjekk datostemplingen på pakken

Maria K. Ebbestad, som er nettredaktør og presseansvarlig i Kondomeriet, forteller at alle kondomer skal ha en holdbarhet på fem år fra produksjon til de går ut på dato. 

- Dette er felles regel for alle kondomer, uansett merke, i henhold til CE-merkingen. Alle kondomer både pakken og det enkelte kondomet skal blant annet være merket med dato og et LOT nummer. 

Hva kan man gjøre dersom datostemplet på kondomet ikke er lesbart?

- Du kan finne utløpsdatoen via produsenten ved å oppgi LOT nummeret på kondomet. Dette forteller alt om produksjonen og så videre, forteller Ebbestad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer