Uvenner

- Husk at de nær deg ikke vil deg noe vondt og at det ofte er en grunn til at de reagerer

Dette kan du gjøre dersom kjæresten din ikke kommer overens med dine nærmeste.

PARFORHOLD: Vi vil alle at de vi er glad i skal komme overens. Dessverre er det ikke alltid sånn, så hva gjør man da?  Foto: NTB scanpix
PARFORHOLD: Vi vil alle at de vi er glad i skal komme overens. Dessverre er det ikke alltid sånn, så hva gjør man da? Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det å få seg en ny kjæreste er som regel spennende, og innebærer mye nytt. Dere er blitt kjent med hverandre og liker å utforske hverandre, men hva skjer dersom familien eller vennene dine ikke er like begeistret over den nye typen som det du er?

Kognitiv terapeut og veileder Neeta Myrseth Parmar sier at man vil bli berørt av at familien ikke liker kjæresten, men at man kanskje er mer trygg som voksen på sine egne valg.

- Det er noe annet hvis man er ungdom og har havnet i et litt dårlig miljø, at mamma og pappa ikke liker kjæresten. Er du voksen og finner en foreldrene dine ikke matcher med er det noe annet.

Hun forklarer at foreldre vil barnas beste, og det kan være utfordrende for dem dersom de mener at datteren eller sønnen har funnet noen som ikke har samme menneskesyn eller kulturelle syn som dem. 

- Jeg tror også at dette med klasse er viktigere for familier enn man tror. 

LES OGSÅ: 10 ting foreldre ikke trenger å stresse med 

- Det viktigste du gjør er å lytte 

Parterapeut og sexolog Bianca Schmidt understreker at dersom flere av dine nærmeste reagerer på ditt valg av partner, er det viktig at du lytter. 

- Det er lurt å gjøre seg litt ydmyk og faktisk høre på hva de har å si. Det er jo kjent at kjærlighet gjør blind, og midt inne i en forelskelse kan ting være litt rosenrødt. For de som ikke er inne i den forelskelsen er det lettere å se noe som kan være viktig, sier hun til KK.no. 

Hun mener at det absolutt kan være et varselsignal som det kan være lurt å ta hensyn til, dersom alle rundt deg ikke kommer overens med partneren din. 

LES OGSÅ: Syv av ti sliter med svigermor 

BEKYMRET: Familie og venner kan være bekymret for at du har valgt en partner som ikke er bra for deg.
BEKYMRET: Familie og venner kan være bekymret for at du har valgt en partner som ikke er bra for deg. Vis mer

- Det kan for eksempel være at de som kjenner deg godt ser at dette er samme type du har vært sammen med før, en type som ikke var bra for deg. De ser at du gang på gang velger «feil» mann. Da gjør du lurt å lytte. 

Hun understreker at det er annerledes hvis det er én av vennene dine som ikke liker kjæresten din. Schmidt mener fortsatt at du bør lytte til denne personen, men at det ikke er like stor grunn til bekymring som hvis alle er skeptiske. (Psst: Blir du forelsket med en gang?)

- Husk at menneskene nær deg ikke vil deg noe vondt. Det er en grunn til at de reagerer. Det kan også hende at det er en misforståelse, at kjæresten din kom med en kommentar under det første møtet som andre ikke satt pris på, sier Schmidt. 

LES OGSÅ: Valg av kjæreste kan avsløre mye - om DEG!

- Kan det være noe du har oversett? 

Derfor kan en god samtale føre til at situasjonen blir løst. Ikke gå i forsvar, men hør hva dine nærmeste ønsker å si. 

Dersom det dårlige forholdet mellom din partner og dine nærmeste fortsetter, mener Schmidt det er viktig å huske på å møte de man er glad i med raushet og kjærlighet. 

- Jeg tenker at både du, kjæresten din og familien din må prøve å gjøre det beste ut av det. Hvis du føler du har møtt drømmemannen bør du kunne forvente raushet fra dine nærmeste, men møt de andre også med raushet, sier hun. 

Peder Kjøs, som er spesialist i klinisk voksenpsykologi, har tidligere fortalt til KK.no at du bør lytte til hva vennene dine har å si. 

- Hvis en som kjenner deg godt og bryr seg om deg synes det er noe i veien med partneren din, er det lurt å sjekke ordentlig ut hva hun har sett eller oppfattet. Kan det være noe viktig du har oversett?

- Det kan godt hende at hun har oppfattet noe som blir et problem for deg senere, men hvis det tvert imot er hun som ikke har sett hans kvaliteter, er det fint om du kan legge til rette for at de kan bli litt bedre kjent. Sannsynligvis kommer dere jo til å være en del sammen, så det er dumt hvis de ikke liker hverandre.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer