Parforhold:

Hva er egentlig den «perfekte match»?

- Blir forskjellene for store vil mange kjenne på en vond ensomhet, sier parterapeut. Her er de viktigste områdene dere bør være like på.

PARFORHOLD: Hva er det egentlig som er den beste matchen når man skal finne seg en partner? FOTO: NTB Scanpix
PARFORHOLD: Hva er det egentlig som er den beste matchen når man skal finne seg en partner? FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det sies at motsetninger tiltrekker hverandre, men også at like barn leker best… Dermed er vi altså ikke noe klokere. Det er ingen parforhold som bare er fryd og gammen hele tiden, faktisk kan det være usunt for forholdet om man aldri krangler sammen.

Så hva er det egentlig som er den beste matchen når man skal finne seg en partner?

Bør man være ulike på mange områder slik at man kan «utfylle hverandre», eller bør man helst være like slik at man er enige om det meste?

– Det finnes ikke et enkelt svar på det, men noen helt grunnleggende likheter gjør nok prognosene bedre for forholdet, sier Grethe Rønning, gestaltterapeut og parterapeut, til KK.

De «sjarmerende» ulikhetene kan bli irriterende

Problemet er at når vi forelsker oss så tror vi gjerne at vi er likere enn vi faktisk er. Og de ulikhetene vi ser er ofte tiltrekkende i forelskelsesrusen.

– De ulikhetene som du fant sjarmerende i starten kan etter hvert bli irriterende, og en kilde til konflikt, forteller Rønning.

Ja, faktisk. Forelskelse er pussige greier. Og hun er ikke den eneste som mener dette, også samlivsterapeut og daglig leder i Åpen Dialog i Sandnes, Kate Elin Søyland, advarer mot de «tiltrekkende ulikhetene».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer