Samliv

Hva kan vi lære av Love Actually?

Kan verden actually bli et bedre sted for deg og meg om vi lever mer som karakterene i tidenes julefilm?

GO FOR IT: Å date en statsminister er ikke noe de fleste av oss vil oppleve, men å gå for kjærligheten derimot... FOTO: NTB Scanpix
GO FOR IT: Å date en statsminister er ikke noe de fleste av oss vil oppleve, men å gå for kjærligheten derimot... FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Julefilmen over alle, Love Actually, forteller om forelskelse, vennskap og kjærlighet, drømmer og realisme, i én sammenvevd historie. En «feelgood» film som berører og tar oss vekk fra en virkelighet som er noe mer kompleks.

Men er det bare lett underholdning, eller kan vi lære noe av scenene vi elsker? Vi har satt følelsenes forvirring i system!

LES OGSÅ: Disse 8 temaene bør par snakke om jevnlig!

1. Å initiativ selv

Å ta initiativ er et tema i filmen, noen (eller begge) må ta det. Har du Collins (han som drar til USA) pågangsmot, vet akkurat hva du ønsker og hvordan du kan få det, kan det synes lett, men ofte bærer vi med oss erfaringer som gjør det utfordrende å vise følelser og gi seg hen. Vi trenger visshet og trygghet om at initiativet vil bli godt mottatt.

Derfor lider vi med Sarah som aldri tør å ta initiativ overfor kollegaen Karl, frem til han endelig tar det på julebordet. Og vi fryder oss med Jamie (spilt av Colin Firth) som trumfer hjertesorgen, våger og vinner hjertet til en ny kvinne som viser seg å være like «gal» som han.

Hva kan vi lære av dette, burde vi ta litt mer initiativ og satse i 2020?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer