Kyss:

Hva skjer i kroppen når du kysser en person for første gang?

Kyssing er bra for deg, og det kan faktisk fortelle deg om personen du kysser er en potensiell partner!

KYSSING: Kyssing er ikke bare deilig, det kan også gi deg svar på om personen du kysser er en potensiell partner!  Foto: NTB scanpix
KYSSING: Kyssing er ikke bare deilig, det kan også gi deg svar på om personen du kysser er en potensiell partner! Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Alle husker vel sitt første kyss. Noen synes det er rart og flaut, mens andre får sommerfugler i magen. Å kysse noen for første gang kan gå begge veier – det kan være fantastisk, eller bare veldig rart. Én ting er sikkert: Det er mye som foregår i kroppen din uten at du er klar over det.

– Kyssing er forbundet med kjærlighet, og hjernen responderer blant annet med å produsere adrenalin, og redusere stresshormoner, sier Takeesha Roland-Jenkins til KK.no. Hun er psykolog og profesjonell rådgiver ved Between Us Clinic i Florida.

Når adrenalinet i kroppen øker (og som gjerne pumper litt ekstra når vi kysser en ny person), kan blodårene utvides, noe som påvirker blodgjennomstrømmingen. Dette kan være gunstig for blodtrykket, i tillegg til å redusere smerte. (Psst: Dette kysset er kåret til tidenes beste filmkyss!)

– Adrenalinet som skyller gjennom kroppen når vi kysser er koblet til flere helsefordeler. Det kan redusere hjerteproblemer og senke kolesterolnivået.

Vi har nerver som går fra hjernen og direkte til lepper, tunge og kinn. Kyssing skaper et fysisk bånd mellom to personer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer