Parforhold:

Hvem bestemmer i forholdet?

Menn er oftere sjef og tjener mer enn kvinner. Men kvinnen har rykte på seg for å dominere på hjemmebane. Hvem bestemmer egentlig i forholdet?

PARFORHOLD: Louise Brown (37) er leder på et frivillighetssenter, og Peter Brown (41) er salgssjef i oversetterbransjen. Sammen har de datteren Havanna (9). FOTO: Claus Boesen og Runolfur Godbjörnsson
PARFORHOLD: Louise Brown (37) er leder på et frivillighetssenter, og Peter Brown (41) er salgssjef i oversetterbransjen. Sammen har de datteren Havanna (9). FOTO: Claus Boesen og Runolfur Godbjörnsson Vis mer
Publisert

Louise & Peter: Vi snakker ikke alltid samme språk

– Hvem bestemmer mest i deres parforhold?

Peter: – Det gjør vi begge to. Louise kommer med flere forslag, og vet hva jeg har lyst til før hun spør. Noen ganger overrasker jeg henne positivt ved å si ja til ting hun tror jeg vil avvise.

Louise: – Jeg tror det er meg. Eller … bestemmer er kanskje ikke riktig ord. Det er jeg som foreslår flest ting, og så kan jeg se på Peter om han synes det er en god eller dårlig idé, og om det vil kreve litt overtalelse.

– Har dere ulikt temperament – og hvordan påvirker det dere?

Peter: – Jeg snakker impulsivt uten å tenke igjennom hva det gjør med min motpart. Louise er gjennomtenkt og avbalansert. Hun er utdannet coach og har selv gått i terapi og vet hva mine reaksjoner dekker over. Den bevisstheten gir henne stor innflytelse.

Louse: – Peter er temperamentsfull og blir lett frustrert. Jeg er kjappere til å argumentere for mitt synspunkt fordi jeg ikke farer opp på samme måten. Det gir meg en fordel, men det kan jo også handle om at jeg er mest fornuftig og får ham til å forstå hva jeg mener, haha.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer