Utroskap:

Hvor går egentlig grensen for utroskap?

Sosiale medier og mer uformelle måter å være sammen med andre på kan gjøre det vanskeligere å vite hvor grensen går.

FLØRT: Når den ene parten er mer fysisk i kontakt med andre enn partneren kan det by på problemer. Særlig om man ikke har snakket om hvor grensene går. FOTO: NTB Scanpix
FLØRT: Når den ene parten er mer fysisk i kontakt med andre enn partneren kan det by på problemer. Særlig om man ikke har snakket om hvor grensene går. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Er du usikker på om du har gjort noe du ikke burde? Eller lurer du rett og slett på hvor grensene går for hva som er greit når du er i et forhold? At det å ha sex med noen andre enn partneren mens man er i et monogamt forhold ikke er okei er de fleste enige om, men det er ikke bare sex og fysisk kontakt som kan gjøre at den andre føler seg bedratt.

- Før var det en allmenn oppfatning at utroskap er lik sex utenfor ekteskapet. Tidene forandrer seg og det er flere faktorer som preger relasjoner mellom mennesker, sier Trine Huseby, som er samlivsterapeut ved Sundvolden Hotel og driver trinehuseby.no.

- For det første har sosialt samspill blitt mer uformelt og grensene mer flytende. For eksempel kan kollegaer på sommerfest klemme, danse og sitte tett. Noen drar det lenger. Begrepet «friends with benefits» har heller ikke oppstått uten grunn. En fysisk dimensjon som tidligere var forbeholdt parforholdet, er utvidet og har gjort det vanskeligere å vite hvor grensene går.

LES OGSÅ: Betatt av en annen en partneren din?

Uklare grenser på nettet

For mange vil dessuten det at partneren er emosjonelt involvert med en annen, der relasjonen er preget av fortrolighet, tiltrekning og hemmelighold, kunne føre til en like sterk følelse av svik som om han eller hun har gått over grensen seksuelt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer