Dating:

Hvor lenge bør man egentlig date før man blir sammen?

- Ofte er det særlig kvinner som er ute etter å definere, som gjør at de pusher på mer enn menn.

DATING ELLER FORHOLD: Det er ikke alltid så lett å vite når man går fra å «bare date» til å bli sammen. FOTO: NTB Scanpix
DATING ELLER FORHOLD: Det er ikke alltid så lett å vite når man går fra å «bare date» til å bli sammen. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er en klassiker; dere har datet en stund og nå lurer du liksom på hvor dette er på vei. Skal dere bli kjærester? Er dere kjærester? Eller er det for tidlig?

Det er ikke alltid så lett å vite når man har kommet til det stadiet der man kan endre Facebookstatusen fra «singel» til «i et forhold» (den derre «it’s complicated» blir for teit). Men hvor tidlig er egentlig for tidlig?

LES OGSÅ: Dette kjennetegner lykkelige par

– Noe av det som er ekstremt sårbart med å date er den definisjonen av «hvor skal vi» og «hva vil vi». Vi har alle forskjellige grenser for når det er komfortabel å kalle seg kjærester. Vær var for at den andre kanskje ikke er klar på samme tidspunkt som deg, sier Bianca Schmidt, som er gestaltterapeut og sexolog, til KK.no.

Hun advarer mot å presse fram en definisjon, for hvis den ene føler seg presset så kan det gjøre at man stenger av.

– Ofte er det særlig kvinner som er ute etter å definere, som gjør at de pusher på mer enn menn. Da har menn lettere for å trekke seg. Hva dere definerer dere som er ikke det som gjør forholdet tryggere, det er hva dere føler, forklarer hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer