Forelskelse:

Hvordan skille tiltrekning og kjærlighet?

Og derfor kan vi bli tiltrukket av personer vi egentlig ikke liker.

KJEMI ELLER KJÆRLIGHET: - Det er vanlig å være tiltrukket av noen man egentlig ikke matcher med på mange viktige punkter, sier ekspert. FOTO: NTB Scanpix
KJEMI ELLER KJÆRLIGHET: - Det er vanlig å være tiltrukket av noen man egentlig ikke matcher med på mange viktige punkter, sier ekspert. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Har du noen gang vært skikkelig forelsket og tiltrukket av en person, men innerst inne vært klar over at dette ikke er den «ekte kjærligheten»?

Eller kanskje du har matchet på alle plan med en person og visst at dette egentlig burde være drømmemannen eller drømmedama - men kjemien og tenningen er bare ikke der? (Psst! Hva er egentlig den «perfekte match»?)

Forelskelse, seksuell tenning og kjærlighet kan være veldig forvirrende. KK har spurt eksperter om hvorfor hodet og kroppen ikke alltid samarbeider når vi møter potensielle partnere.

Forelsket, men ikke en heldig match

Trine Huseby, som er samlivsterapeut ved Sundvolden Hotel og driver av fagbloggen trinehuseby.no, forklarer at det er vanlig å bli tiltrukket av noen man egentlig ikke matcher med på mange viktige punkter.

- Det er vanlig, av flere årsaker. For det første kan man bli fysisk tiltrukket av ren, skjær fysiologi og kropper som trekkes mot hverandre. For det andre kan man bli betatt av noen som viser oppmerksomhet eller flørter, det er ganske elementær psykologi, forteller hun.

For det tredje kan man være i det samlivsterapeut Sissel Gran kaller «før-forelskelsesfase». Dette kan komme av at man har levd med savn over lengre tid og ubevisst er klar for å treffe noen som kan dekke udekkede behov - derfor er man åpen for å bli betatt eller tiltrukket uten å være klar over det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer