Singel

Hvorfor er det så vanskelig å finne kjærligheten?

Det kryr av datingsider og -apper. Og det kryr av single mennesker.

FINNE KJÆRLIGHETEN: – Vi lar oss forføre av sosiale medier som gir oss en falsk opplevelse av nærhet og tilknytning, mener psykolog Eva Hertz. ILLUSTRASJON: Rikke Bisgaard
FINNE KJÆRLIGHETEN: – Vi lar oss forføre av sosiale medier som gir oss en falsk opplevelse av nærhet og tilknytning, mener psykolog Eva Hertz. ILLUSTRASJON: Rikke Bisgaard Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har aldri vært lettere å møte nye mennesker. Det mangler ikke på datingsider og -apper som skal hjelpe oss med å finne den eneste ene. Likevel opplever mange single jakten på kjærligheten som frustrerende. Vi sveiper til høyre og venstre, men ofte fører det ingen steder hen. Og selv når vi finner en partner, lever ikke forholdet alltid opp til forventningene. I Norge ender 30–40 prosent av ekteskapene med skilsmisse.

Hvorfor er det så vanskelig å finne kjærligheten når vi nå har så mange verktøy til å hjelpe oss? Og hvorfor er det så vanskelig å få kjærligheten til å vare? Ifølge Alain de Botton, som er filosof og forfatter, er problemet at vi har urealistiske forventninger.

– Vi har et ideal og en forestilling om hva kjærlighet er, og vi har noen historier om kjærlighet som ikke hjelper oss. De er overalt – for eksempel i filmer og sanger. Vi må stå imot ideen om at ekte kjærlighet er det samme som konfliktløs kjærlighet, og at det skal være lett.

– For sånn er det ikke. Kjærlighetens vei er kronglete og ujevn, selv i gode tider. Det er verken din eller min skyld, det er fordi vi er mennesker. Jo mer sjenerøse vi kan være når det gjelder våre feil og mangler, desto bedre sjanse har vi for å gjøre den jobben som ekte kjærlighet krever, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer