Hvorfor faller så mange for badboys?

– Logisk sett har vi lyst på forståelsesfulle, trofaste og omsorgsfulle menn, men tenningssystemet vårt reagerer på andre ting.

BADBOYS: Den selvsikre, sterke og maskuline mannen vil rent biologisk appellere til kvinner, selv om det egentlig er helt andre kvaliteter vi ønsker i en mann i dag. FOTO: NTB Scanpix
BADBOYS: Den selvsikre, sterke og maskuline mannen vil rent biologisk appellere til kvinner, selv om det egentlig er helt andre kvaliteter vi ønsker i en mann i dag. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Drømmemannen bør helst være snill og pålitelig, ha humor og glimt i øyet, det er i hvert fall det vi ofte sier høyt. Så blir du fengslet av nok en badboy; en skjørtejeger, en som ikke er ute etter et forhold (men du tror du kan overbevise ham hvis du bare får sjansen), eller en som bare ikke kan gi deg det du trenger.

Mens snille menn som du rent objektivt ser ville vært en fantastisk kjæreste, de klarer du liksom ikke få de samme følelsene for.

Hvorfor er det sånn for mange?

LES OGSÅ: - Hyppige partnerbytter kan være et tegn på at du er usikker på deg selv

Alfahannen trigger tenningssystemet

– Hvis du bytter ut ordet «badboy» med alfahann så har du mye av svaret. Våre tenningsmønstre har en biologisk klokskap i seg. Årsaken til at vi blir inspirert til å ha sex handler jo om å formere seg – å få avkom. Og kroppene våre er like i dag som den gangen da mennesket levde i huler og ute i naturen, sier Bianca Schmidt, sexolog og gestaltterapeut, til KK.no.

Det å leve i naturen var så tøft at det var de sterkeste genene som var attraktive. Gener som var til nytte for overlevelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer