Snakke om følelser:

Hvorfor har menn vanskeligheter for å snakke om følelser?

- Jeg møter kvinner som er frustrerte fordi de uttrykker følelsene sine til menn, men blitt møtt med logiske eller rasjonelle løsningsforslag, sier psykolog.

SNAKKE OM FØLELSER: Menn har større vanskeligheter med å vise og snakke om følelser, noe som kan bli problematisk i parforholdet. FOTO: NTB Scanpix
SNAKKE OM FØLELSER: Menn har større vanskeligheter med å vise og snakke om følelser, noe som kan bli problematisk i parforholdet. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvorfor er menn og kvinner så forskjellige når kommer til det å vise og snakke om følelser? Dette gjelder selvsagt ikke alle, men ofte er det slik.

Nesten tre ganger så mange menn som kvinner tar livet sitt. I gjennomsnitt begås det 530 selvmord i Norge hvert år – nesten 400 av dem er menn.

– Når man ser på hva som fører til økt selvmordsfare, er manglende nettverk en av de viktige risikofaktorene. Et manglende nettverk kan både bety at man ikke har noen rundt seg, eller at man ikke klarer å benytte nettverket man har, sier Susanna Borovski Lübeck, familieterapeut ved Familiesamtalen i Oslo.

Har man ikke et godt nettverk rundt seg når det oppstår kriser i livet, kan man bli svært ensom med problemene sine, og oppleve at man ikke har noen å dele vanskelige ting med.

– Når man ikke har noen til å hjelpe seg å bære en uutholdelig mental smerte, kan et selvmord dermed være veien ut av det uutholdelige.

Forskning viser at unge gutter i mindre grad enn jenter/kvinner klarer å benytte seg av nettverket sitt når livet er vanskelig. Det er naturlig å tenke at dette kan være en av årsakene til at flere menn enn kvinner tar selvmord.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer