Dating

Hvorfor spiller noen «hard to get»?

- Det er en fare for at det går for langt, sier ekspert.

DATING: Det finnes mange metoder å gå frem på når man er på datingmarkedet, og mange går for den uoppnåelige versjonen av seg selv. Det kan slå begge veier. FOTO: NTB Scanpix
DATING: Det finnes mange metoder å gå frem på når man er på datingmarkedet, og mange går for den uoppnåelige versjonen av seg selv. Det kan slå begge veier. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I 2020 er det mange som prøver å finne seg en livspartner gjennom nettdating. To av de mest populære nettverkene innenfor dette segmentet er Tinder og Happn - to apper som naturligvis kan føre med seg både fordeler og ulemper.

Tinder fungerer slik at hvis du liker profilen du ser, så sveiper du til høyre. Hvis du derimot ikke liker profilen du ser, så sveiper du mot venstre. Det høres kanskje enkelt ut, men i virkeligheten kan det være en real tålmodighetsprøve, tidkrevende og utmattende. For hvem skal man egentlig sveipe bort, og hvem er verdt å føre en samtale med?

KK har tidligere skrevet om de 10 vanligste dealbreakerne man kan støte på under en sånn type dating. Dårlige bilder, for mye selvskryt og sexfokus var blant punktene på lista over ting man aller helst bør styre unna.

Nå viser det seg imidlertid at det ikke bare er samtaler om sex og dickpics som kan ødelegge en eventuell kjæresterelasjon. Å spille «hard to get» mot den andre parten kan også virke mot sin hensikt, skal vi tro ekspertene.

Ny rapport

University of Kansas publiserte nylig tidsskriftet «Personality and Individual Differences», der de har undersøkt fenomenet om å virke uoppnåelig overfor den man dater. Forskerne gjennomførte en rekke forsøk med 906 personer, hvor de blant annet undersøkte hvem som spiller uoppnåelig - og hvem som oppsøker folk som gjør seg uoppnåelig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer