Få Barn

- Ikke la deg presse til å bli gravid!

Ekspertene mener at det å få barn ut fra press eller for å redde forholdet, må overhode ikke skje.

FÅ BARN: Maser kjæresten din om å få barn? Uansett hva mener ekspertene at du ikke må la deg presse til å bli gravid.  Foto: NTB Scanpix
FÅ BARN: Maser kjæresten din om å få barn? Uansett hva mener ekspertene at du ikke må la deg presse til å bli gravid. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste som har vært i langvarige forhold i voksen alder, har nok vært borti temaet om å føre genene videre. For noen er dette et sterkt ønske, og for andre er det forbundet med panikk og angst. 

Men hva hvis den ene vil ha barn før den andre? Rådgiver og samlivsterapeut Anna Sigridsdatter Heen, forklarer at dette ofte fører til stor konflikt. 

- Det at du og partneren tenker ulikt kan lage «skurr» i forholdet. Da ødelegges idyllen om at dere tenker likt og vil det samme. Det oppleves som konfliktfylt og er grobunn for negative fortolkninger. Man kan fort begynne å tenke at den andre parten ikke elsker en nok eller man kan føle seg presset, noe som heller ikke er positivt. 

Det kan i tillegg ha stor effekt på tanker om en selv, forklarer Heen. 

- Egen selvfølelse kan bli negativt påvirket, og man kan føle seg avvisende, utilstrekkelig eller «gjerrig», om man er den som vil vente. Er man den som gjerne vil ha barn først, kan man føle seg masete og kravstor. 

For begge parter kan det være svært vanskelig om såpass store livsvalg skaper splittelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer