Forhold:

Ikke vent med å si «Jeg elsker deg»

Du vet aldri når det er for sent ...

VÆR ÅPEN: - Det er viktig å ikke undervurdere ordene dine, de kan flytte fjell så lenge du våger. Si "jeg elsker deg", ikke spar på de gode ordene, oppfordrer Søyland.
VÆR ÅPEN: - Det er viktig å ikke undervurdere ordene dine, de kan flytte fjell så lenge du våger. Si "jeg elsker deg", ikke spar på de gode ordene, oppfordrer Søyland. Vis mer
Publisert

Vi mennesker er ikke alltid like flinke til å gi uttrykk for hva vi tenker og føler. Vi glemmer gjerne å si til foreldrene og vennene våre at vi er glad i dem eller savner dem, eller kvier oss for å si til kjæresten eller daten hva vi egentlig føler.

«Jeg elsker deg» er tre ord som vi tillegger mye tyngde her i Norge. Det betyr ofte mer enn ordene «I love you», som i amerikanske filmer slenges ut i tide og utide. For de fleste sitter det langt inne å si at vi elsker noen, og det kan oppleves som en seriøs og kanskje litt voldsom kjærlighetserkæring.

Hva hvis kjæresten ikke føler det samme? Hva om han blir skremt bort? Dummer jeg meg ut? Er jeg sikker?

Du tenker gjerne at du vil utsette å si det, at du vil se an hvordan forholdet utvikler seg eller at du vil si det ved en senere anledning. Men hva venter du på? Plutselig er det for sent.

Kan føre til anger

- Vi innbiller oss jo ofte at vi har et hav av tid til å dele de viktige ordene, men det har vi definitivt ikke. Kanskje har du bare dagen i dag, så hva venter du på, spør parterapeut og familieterapeut hos Åpen Dialog i Sandnes, Kate Elin Søyland til KK.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer