Utroskap

«Inger» (29): - Etter utroskapen ble sexlivet vårt preget av aggresjon

Velger du å tilgi er det ikke bare tilliten som må bygges opp, men også sexlivet.

UTROSKAP: Det er ikke bare tilliten som må bygges opp. Det kan ta tid å få sexlivet tilbake etter utroskap. FOTO: NTB Scanpix
UTROSKAP: Det er ikke bare tilliten som må bygges opp. Det kan ta tid å få sexlivet tilbake etter utroskap. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

– Jeg fant ut at han jeg var sammen med hadde hatt et pågående forhold med en av mine beste venninner bak min rygg. Det går ikke an å beskrive hva jeg følte da, jeg ble febrilsk. Ikke bare på grunn av sjokket, men også fordi det føltes som et ekstremt stort svik, forteller «Inger» (29) til KK.

Alle som har opplevd utroskap vet hvor forferdelig det føles å bli bedratt av den du elsker. For noen er det så ødeleggende at forholdet rett og slett ikke kan reddes, men slik er det ikke alltid.

– Jeg gjorde det slutt først, men så fant vi sammen igjen, kanskje litt fordi jeg syntes synd på ham, samtidig elsket jeg ham fortsatt, forteller hun.

Noen velger å bli, tilgi og forsøke å «restarte» forholdet på tross av smertene. Det krever målrettet jobbing, men ifølge ekspertene er det fullt mulig – ja noen klarer til og med å bygge opp et sterkere forhold.

– Utroskap må ikke bety slutten, men mange par trenger proff hjelp i en sånn fase. Og kanskje så mange som halvparten av parene som står overfor utroskap, bryter opp! Så her bør man forebygge og ta det på alvor, sier Eva Tryti, som er psykolog og forfatter, til KK.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer