Våryr

Ja, sexlysten vår øker betraktelig om sommeren

Og ifølge ekspertene er dette årsaken.

ØKT SEXLYST: Ifølge ekspertene blir vi ekstra yre nå på grunn av solen og de bare kroppene.  Foto: NTB Scanpix
ØKT SEXLYST: Ifølge ekspertene blir vi ekstra yre nå på grunn av solen og de bare kroppene. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som du kanskje har merket så øker sexlysten vår betraktelig på denne tiden av året, og følelser som var ikke-eksisterende for noen måneder siden står nå i fyr og flammer. Du vil tilbringe mer tid alene med ham, ham, ham og ham! 

Hvorfor er det egentlig slik at lysten skyter til værs nå som solen skinner og luften har blitt varmere? Vi har spurt ekspertene. 

Pssst, har du hørt om begrepet «Edging»? Et hint: Det handler om å holde igjen orgasmen. Du kan lese mer om dette her!

LES OGSÅ: Dette bør du vite om å ha sex i vann

Solen er den viktigste årsaken 

Maria K. Ebbestad, som er nettredaktør og presseansvarlig i Kondomeriet, forteller til KK.no at solen er en viktig årsak til at vi blir kåtere på sommeren. 

- Lyset om sommeren gir mer energi, og økt energinivå gir dermed mer lyst til fysisk aktivitet som for eksempel sex. I tillegg har lengre dager med mer dagslys stor innvirkning på hormonene våre. 

- Produksjonen av søvnhormonet melatonin stopper når dagslys treffer øyet, så jo tidligere det blir lyst, jo mindre trøtte og mer opplagte blir vi. Det motsatte skjer med stoffet serotonin, hvor produksjonen stimuleres av mer sollys. 

Serotonin er blant annet viktig for reguleringen av kroppstemperatur, humør, søvn og seksualitet. Har man for lave nivåer av dette kan det føre til en depresjon.

- Dopamin (får oss til å føle velbehag) påvirkes også av økende sollys og dette bidrar til lykkefølelse. Dessuten viser en studie at økt sexlyst, som en del av denne yrheten, forkommer oftest hos kvinner. 

ØKT SEXLYST: Ifølge ekspertene har lengre dager med mer dagslys stor innvirkning på hormonene våre, noe som igjen øker sexlysten vår.  Foto: NTB Scanpix
ØKT SEXLYST: Ifølge ekspertene har lengre dager med mer dagslys stor innvirkning på hormonene våre, noe som igjen øker sexlysten vår. Foto: NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: - Mange lever ut drømmen om å ha sex på arbeidsplassen

Lysten øker ved synet av bar hud 

Men det er ikke bare sollyset som gjør oss kåtere om sommeren. Tidligere har Peder Kjøs, som er spesialist i klinisk voksenpsykologi, fortalt at den økte sexlysten kan skyldes at det er varmere i luften og vi har det mer behagelig – noe som igjen gjør at vi slapper mer av, blir på bedre humør og får mer energi.

- I tillegg ser vi jo mer kropp om sommeren, da alle har betydelig mindre klær på seg og er mer synlige for hverandre.

- Begge kjønn tenner på bar hud, men effekten er nok sterkere for menn enn for kvinner, da menns tenning generelt sett er mer påvirket av visuell stimuli. 

EKSPERTEN: Maria K. Ebbestad, som er nettredaktør og presseansvarlig i Kondomeriet.  Foto: Privat
EKSPERTEN: Maria K. Ebbestad, som er nettredaktør og presseansvarlig i Kondomeriet. Foto: Privat Vis mer

Han får støtte av Ebbestad. 

- Om sommeren har vi ofte lite klær på oss, så bar hud, solbrune muskler og dype brystkløfter blir synligere og pirrer sexlysten. Vi er faktisk så enkle!

- Undersøkelser tyder på at menn får tenning av synet av bar hud, mens kvinner i større grad blir seksuelt oppstemt av sanseinntrykk som inngår i en pirrende sammenheng, for eksempel fantasier om forbudt sex eller begjær, sier hun. 

LES OGSÅ: Så mye sol bør du få daglig

Orgasme frigir en god blanding av «kjærlighetsstoffer»

Videre forteller Ebbestad at det heller ikke er dumt å få en orgasme om sommeren. 

- Sommerens energi og sexlyst har en positiv effekt på både menn og kvinner hvis akten blir fullført med en orgasme. 

- Hormonene som utskilles ved sex - dopamin, endorfiner, oxytocin og serotonin - gjør at man føler mindre stress og økt glede.  Dette kan gi effekten av at man lettere har lyst på mer sex, forklarer hun. 

Pssst: Sliter du med manglende sexlyst? Da bør du sjekke ut denne saken! 

Kan få en fet bot hvis dere har sex ute

Sex i det fri står på ønskelista til mange, og nå som vi er ekstra yre og det begynner å bli ordentlig varmt i landet, er det helt sikkert noen par som kommer til å prøve seg.

Hvis du og partneren har planer om å være litt frekke i det fri sammen, bør dere imidlertid være oppmerksom på at det kan bli dyrt dersom dere blir tatt på fersken.

- Vi har nok ingen fast takst på det – så mange saker av den karakteren har vi ikke, men vi har bestemmelser på ordensforstyrrelse der boten ligger på mellom 7 og 11 000 kroner, har politiinspektør i Oslo Politidistrikt, Jostein Bakke, tidligere fortalt til KK.no. 

Du kan lese hvor mye boten ligger på i resten av landet her!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer