Får ikke orgasme:

«Jeg klarer ikke å få orgasme med kjæresten min»

Sexolog Kjersti Antonsen og journalist Mina Knudsen tar opp spørsmål fra lytterne. Denne gangen handler det om jenter som ikke kommer.

FÅR IKKE ORGASME: «Jeg klarer aldri å komme når jeg og partner har sex». Hvorfor er det sånn at enkelte kvinner ikke klarer å komme? FOTO: NTB
FÅR IKKE ORGASME: «Jeg klarer aldri å komme når jeg og partner har sex». Hvorfor er det sånn at enkelte kvinner ikke klarer å komme? FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Visste du at 80 prosent av kvinner ikke oppnår orgasme uten stimuli av klitoris? Eller at vi kvinner trenger mye lenger tid på å bli kåt og opphisset enn mannen? Orgasme er et stort tema og i KKs podkast Jenter som kommer tar sexolog Kjersti Antonsen og journalist Mina Knudsen opp spørsmål fra lytterne.

For det er ikke alle damer som oppnår orgasme, men hva er årsaken til dette?

Spørsmål fra lytter:

Jeg lurer på om dere kan ha en episode om «jenter som ikke kommer». Jeg er en jente på 22 år som har hatt noen av-og-på forhold, men er nå i et fast forhold som har pågått i ett år. Problemet er at jeg klarer aldri å komme når jeg og partner har sex, eller når han fingrer/slikker meg. Ei med tidligere partnere.

Prøver å forklare hvordan jeg liker det, samtidig som jeg og partneren eksperimenterer med mange muligheter. Det virker derimot nesten som jeg har en sperre for å komme med partner. Klarer fint å gjøre det selv med partner tilstede, og under sex med vibrator, men når han skal gjøre det eller at jeg «hjelper» til, kommer den sperren. Har selv prøvd å legge bort vibratoren, og finne ut andre metoder for å komme, men ingenting funker under sex.

Jeg opplever meg selv også nokså avslappet under sex. Kanskje det heller bare er stresset med å komme som gjør det, ikke vet jeg. Blir litt oppgitt over det hele.

Håper dere kan hjelpe meg og andre som kanskje opplever dette.

- Mange tror at vaginal orgasme er helt vanlig, og mange damer sliter med forventningspresset for å oppnå orgasme. Hodet vårt spiller en så stor rolle på hvordan kroppen vår fungerer, sier Kjersti.

Hør hva Kjersti og Mina tenker om temaet her:

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer