Kjersti Kvam:

- Jeg lærer visst aldri

Men jeg har i det minste forstått at det er en egen taktikk etter første ligging.

FOTO: Astrid Waller
FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Selv om jeg var aldri så drittlei etter å ha blitt avvist av skjønn mann i forrige episode, kan jeg opplyse om at jeg ikke har mistet troen på kjærligheten (helt). Jeg har i hvert fall ikke lempet nevneverdig på innsatsen. Nå har jeg klart å snike meg på en kaffedate med en fin fyr. Han er ikke like gira og entusiastisk som han ­forrige fyren, men det er jo kanskje nettopp det jeg trenger. Litt tid til å finne ut av om det er noen gnist eller ei.

Det jeg definitiv ikke trenger, er en mann som ikke er klar for å bli forelsket. En som ikke er i «førforelskelsen», som Sissel Gran kaller det. En mann som ikke er «mør» og klar for endring, forklarer hun i boka «Forelskelsen tre porter» (anbefales for øvrig).

Jeg har flere venninner som forteller akkurat det samme: Vi har alle møtt menn som signaliserer tydelig at de vil. De tar kontakt, vil møtes, gir komplimenter, forteller livshistorien sin, engasjerer seg i barna våre, snakker om framtiden. Men idet venninnene mine, eller jeg, tar opp samme tråden, da blir det for mye for disse gutta. Plutselig er begeistringen borte, og de ble ikke forelsket likevel. Det er selvsagt helt i orden ikke å bli forelsket – ingen kommer med gnist­garanti. Men er det noe i min venninnes tese: Karer i ­runde to, har de vanskeligere for å bli forelsket?

Flere kompiser av henne bekrefter faktisk hypotesen. De er ferdig med reproduksjon, de synes det er deilig å styre sitt eget liv, de har dårlig erfaring med å være i forhold, og de kan få seg sex hvis de føler for det. Da blir det jo både vanskelig og meningsløst å bli forelsket. Mange menn er ikke der, altså. Men mange er. Og kvinner også, samme ulla. I det hele tatt er det kanskje det som blir endeliktet på denne spalten – at kjærligheten bare er komplisert, helt av seg selv. Det er jo så mye følelser! Så mange personligheter! Og så biologien, da, for å toppe det hele.

Jeg har forstått at strategi er viktigere enn jeg trodde

For ikke å snakke om Tinder. Akkurat nå føles det som Dritt-Tinder er det eneste stedet man kan møte folk, og jeg hater det. Å, som jeg savner å gå ut, på bar, på fest og se en steike kul fyr i levende live og håpe på at vi kommer i snakk i løpet av kvelden. Men uansett hvor man møtes, vil i hvert fall min utfordring forbli de neste stegene.

Jeg har nå forstått at strategi er viktigere enn jeg trodde. Når skal man sende melding? Hva skal stå der? Hvor personlig skal man være? Hvor ofte skal man ta kontakt? Hvor flørtende? Og ikke minst har jeg ­forstått at det er en egen taktikk etter første ligging. Nøyaktig det Peder Kjøs utfordret meg på i starten, da han mente jeg burde leve i sølibat i 2020. Den grensen hvor ­biologien sørger for at jeg som kvinne knytter meg, mens han som mann har ­oppnådd det han ønsket. Der er det et skjæringspunkt, det har jeg sett tydelig. Men om jeg er i stand til å være noe annet enn den nerdete, nære og ­usikre jenta jeg er i sånne situasjoner, vet jeg ikke. Jeg skal selvsagt prøve å sjekke det.

En helt ny opplevelse for meg har i alle fall vært å ha en god, gammaldags elsker-opplevelse – altså (edru) sex med en mann som jeg ikke hadde eller fikk romantiske følelser for. Jeg tar det som første skritt på veien. Ikke at jeg skal bli ­kaldere, men gjerne være mer i kontakt med hva jeg vil, og prøve ikke å forville meg inn i mannens vilje.

Herregud. Ordene «mannens vilje» kan ikke bli siste ord i denne spalten! Haha, det skulle tatt seg ut. I stedet vil jeg dele noen deilige guilty pleasure’s jeg har hørt på – i lys av prosjektet. Umulig ikke å bli gira og glad av disse låtene: «Nobody Wants to be Lonely» med Ricky Martin og ­Christina Aguilera, «Ever Again» med Robyn, «Automatic» med The Pointer Sisters, «You Can’t Hurry Love» med Phil Collins, «Himlen runt hörnet» med Lisa Nilsson, «Torn» med Natalie Imbruglia, «New Light» med John Mayer, «Constant Craving» med k.d. lang, «Alene» med Arif og «Om sanningen ska fram» med Eric Amarillo.

Vi høres til siste dyst!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer