Polyamori:

- Jeg synes det er feil at min kjærlighet skal gis til kun én person

Da Lynn Myrdal ble syk «kommanderte» hun mannen sin ut på damejakt.

POLYAMORI: Lynn Myrdal har vært polyamorøs så lenge hun kan huske, og hun er styreleder i PolyNorge. FOTO: Privat
POLYAMORI: Lynn Myrdal har vært polyamorøs så lenge hun kan huske, og hun er styreleder i PolyNorge. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Monogami står sterkt i vårt samfunn – det er vanlig å ha én kjæreste, og man blir gjerne sett ned på om man sier at man har et «poly-forhold» – det er noe folk synes er rart. Men noen personer lever i polyamorøse forhold, hvilket betyr at man kan ha flere kjærlighetsforhold samtidig, som alle involverte vet om, og aksepterer.

– Hele samfunnet vårt er mononormativt – det bærer preg av monogami. Det er nesten kun parforhold som vises i alt innenfor filmer, serier og musikk, sier Lynn Myrdal, styreleder i PolyNorge.

Lynn forteller at grunnsteinene i et kjærlighetsforhold er tillit, omsorg, respekt, og at du ønsker det beste for den andre personen. For å få forholdet til å fungere, må du ha kjærlighet, og det finnes mange former for kjærlighet.

– Samfunnet vårt forteller at vi kun kan være forelsket i én person. Og det synes jeg er feil. Folk som ikke kjenner til polyamori, tror at den største utfordringen med flerforhold er sjalusi. Selv om man er poly, kan man fortsatt kjenne på usikkerhet og manglende oppmerksomhet – man er jo bare et menneske. For de fleste er derimot tid, og hvordan den disponeres, den største utfordringen når man har flere forhold, sier Myrdal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer