Farsdagen

- Jeg synes egentlig ikke dette er merkelig i det hele tatt, men heller naturlig

Her er forklaringen til hvorfor partneren din kanskje ligner på enten mamma eller pappa!

DERFOR VELGER VI PARTNERE SOM LIGNER PAPPA: Det er faktisk en rekke forklaringer på dette fenomenet. Selv om det ikke gjelder for alle, så er det faktisk mange av oss som ender opp med en partner som har en del av de samme ansikts- og personlighetstrekkene som den første mannen i livet vårt.  Foto: Maskot
DERFOR VELGER VI PARTNERE SOM LIGNER PAPPA: Det er faktisk en rekke forklaringer på dette fenomenet. Selv om det ikke gjelder for alle, så er det faktisk mange av oss som ender opp med en partner som har en del av de samme ansikts- og personlighetstrekkene som den første mannen i livet vårt. Foto: Maskot Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sitter du nå og ser på kjæresten, samboeren eller et bilde av drømmemannen og tenker «Gosh, han ligner jo litt på pappa», så er det faktisk ikke så unormalt. 

Ja, det høres kanskje litt småcreepy ut at vi faller for menn som ligner på fedrene våre, men det samme gjelder faktisk for gutta også. Forskning har nemlig vist at menn leter etter en som har de samme ansiktstrekk som sin mor. 

Foreldrenes kjennetegn setter seg fast i hukommelsen hos spedbarn, så de kan huske og gjenkjenne mor og far. Og i mange tilfeller finner vi frem de samme kjennetegn når vi som voksne skal velge de perfekte kjærester og ektefeller (Ps. sjekk hvordan du kan finne ut om han er den rette!

LES OGSÅ: - Mamma, når kommer pappa hjem til oss igjen

Forskere fra Pecs universitet i Ungarn undersøkte i 2010 300 menn og 400 kvinner, som alle var i faste forhold og var oppvokst med to foreldre. Alle opplyste sin egen og partnerens hårfarge og øyenfarge, og hvilken farge foreldrene på begge sider hadde på øyne og hår, har Daily Mail tidligere skrevet. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer