Hvorfor er det fremdeles tabu å snakke om underlivslukt og utflod, mens det er lettere å snakke om hva sperm smaker og at man ser på porno? Og hvorfor har myten om jomfruhinnen overlevd i samfunnet, når man har medisinske studier som stikker hull på den?
– Jenter i 20-årene er langt fra utlært. Unge kvinner har mange spørsmål og bekymringer rundt egen kropp og spesielt underliv. Har man et konkret problem, går man gjerne til legen. Men har man spørsmål om utfloden ens er rar eller tissen lukter vondt, sitter det lenger inne. Leger har heller ikke alltid tid til å svare utfyllende på disse spørsmålene, sier Nina Brochmann, forfatter av boka «Gleden med skjeden».
Det er 19 år siden den populære serien «Sex og Singelliv» gjorde sin entré i tv-verden og banet vei for en åpnere måte å snakke om sex og samliv. Det som kanskje var overraskende samtaletemaer i venninnegjengen den gang, har i dag nesten blitt normen. Det er ikke lenger flaut å snakke om dildoer, sex-stillinger eller kjønnshår. Men det de fire frittalende venninnene i tv-serien ikke snakket så mye om, var selve kvinnekroppen og hvordan underlivet egentlig fungerer.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger