Ekstrovert og introvert

Kan en utadvendt person få et godt samliv med en introvert?

- Hvor godt samlivet blir med disse forskjellene i innadvendthet og utadvendthet, avhenger av et annet personlighetstrekk, sier psykolog.

PERSONLIGHET: Innadvendte og utadvendte er to ytterpunkter på hver sin side, i et parforhold kan det by på problemer. FOTO: NTB Scanpix
PERSONLIGHET: Innadvendte og utadvendte er to ytterpunkter på hver sin side, i et parforhold kan det by på problemer. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Se det for deg; det er helg og atter en gang ønsker kjæresten din at dere skal ut, møte venner, dra på fest, eller bare finne på noe gøy. Men du, du har mest lyst til å kose deg hjemme i sofaen med en deilig middag og se en film sammen med din kjære. Kjenner du deg igjen?

At du og partneren har to ulike personligheter sier seg selv, men noen ganger kan man være så forskjellige at det skaper friksjon og misforståelser. Som for eksempel hvis den ene er introvert og den andre er ekstrovert.

– Hvis den ene ønsker så lite sosial omgang som mulig mens den andre gjerne vil møte folk flere ganger i uken, medfører det en vedvarende belastning på forholdet. Det er en ganske jevn friksjon i å ha hver sin sosiale agenda. Den innadvendte vil ha mer ro, den utadvendte vil gjerne ha mer action, sier psykolog og parterapeut, Andreas Løes Narum i parweb.no, til KK.

– Og de fleste vet ikke at dette handler om personlighet. De tolker det slik at partneren ikke er glad i dem, eller er uinteressert i å bruke tid sammen. De tenker at årsaken ligger i mangel på kjærlighet, og ikke i ulik personlighet, forklarer han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer