For Mye Sex

- Kjønnsorganene reagerer når «belastningen» er større enn vanlig

Tar man ikke hensyn til kroppen kan det bli ganske smertefullt, forteller ekspertene.

FOR MYE SEX: Ja, det er faktisk mulig å ha for mye sex ifølge ekspertene. - Har man sex ekstremt lenge og/eller mange ganger etter hverandre får man små mikrosår i slimhinnene som trenger ro for å gro. Tar man ikke hensyn til dette, kan det bli smertefullt. Foto: Shutterstock / MJTH
FOR MYE SEX: Ja, det er faktisk mulig å ha for mye sex ifølge ekspertene. - Har man sex ekstremt lenge og/eller mange ganger etter hverandre får man små mikrosår i slimhinnene som trenger ro for å gro. Tar man ikke hensyn til dette, kan det bli smertefullt. Foto: Shutterstock / MJTH Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du leste riktig! Det er faktisk mulig å ha for mye sex! Altså, det finnes ingen øvre grense for hvor mye sex du kan og skal ha og det handler heller ikke om diverse sykdommer man kan utvikle. Det blir bare rett og slett for belastende til slutt. 

- Det er klart det er mulig å ha for mye sex, forteller Siv Gamnes, som er sexolog, til KK.no og får støtte fra Heidi Thornhill, som er assisterende klinikkoverlege ved Kvinneklinikken.

- Akkurat som når man ellers «bruker kroppen for mye», som ved trening, så reagerer kjønnsorganene når «belastningen» er større enn vanlig, forteller Thornhill og legger til:

- Men som ved all annen «bruk» av kroppen, så tilpasser man seg situasjonen, så hvis man går fra å ha sex null ganger til to ganger daglig, så kan det bli sårt og vondt til å begynne med, men så øker toleransen etter hvert.

Men hvordan skal du vite at du burde ta en pause fra laknene? Du har kanskje opplevd å være litt ekstra sår nedentil en periode? Eller at det bare gjør innmari vondt under selve akten? Vel, det er to av signalene dine nedre deler prøver å gi deg for å forklare at det er nok. Drar du det likevel lenger, kan konsekvensene bli litt mer plagsomme ifølge ekspertene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer