Dating

Klar for å finne kjærligheten? Da kan det være lurt å ta en «dateox»

En rekke nye begreper har inntatt datingmarkedet - et av dem kan til og med gjøre det lettere for deg å finne et seriøst forhold.

POSITIV: Vi tok en prat med en parekspert for å høre hva hun synes om den ferske «dateox»-trenden, og hun virker utelukkende positiv. FOTO: NTB Scanpix
POSITIV: Vi tok en prat med en parekspert for å høre hva hun synes om den ferske «dateox»-trenden, og hun virker utelukkende positiv. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Nytt år betyr gjerne nye muligheter, og kaaaanskje en ny partner? Det er i alle fall en del av oss som velger å gi datinglivet en ny sjanse idet vi inntrer 2020. Kanskje er du lei av å lage middag for kun én person? Lei av å sove alene hver eneste natt? Eller rett og slett savner en trofast sparringspartner i livet?

Det er du mest sannsynlig ikke alene om - og mange tyr til de såkalte datingappene i håp om å finne kjærligheten. I Norge er det Tinder, Grindr og Happn som er de mest populære, og ifølge en pressemelding sistnevnte er det en del nye begreper det kan være lurt å følge med på for å være mest mulig oppdatert i dette enorme sjekkelandskapet.

«Dateox» er en av dem - og ja, dette begrepet er en sammensetning av ordene «date» og «detox». Det går ut på at du rydder opp i dine «matcher» og «crushes», og kun beholder de du faktisk er oppriktig interessert i eller snakker med. I 2020 går kvalitet foran kvantitet.

LES MER: 5 gode råd for dating etter et brudd

«Less is more»

Vi tok en prat med parterapeut og familieterapeut hos Åpen Dialog i Sandnes, Kate Elin Søyland, for å høre hva hun synes om den ferske «dateox»-trenden, og hun virker utelukkende positiv:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer