Savne en eks:

Klarer du ikke slutte å tenke på «the one that got away»?

Det er egentlig hjernen som lurer oss, ifølge eksperter.

SAVNER EN GAMMEL FLAMME: Det er mange som savner en gammel flamme - en man hadde sterke følelser for, men som det av en eller annen grunn ikke fungerte med. FOTO: NTB
SAVNER EN GAMMEL FLAMME: Det er mange som savner en gammel flamme - en man hadde sterke følelser for, men som det av en eller annen grunn ikke fungerte med. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Sjelevenn, perfekt match, drømmemann, meant to be... Det finnes utallige fraser, sitater og etablerte sannheter når det kommer til kjærligheten.

En mye brukt (og mindre hyggelig) frase beskriver hvordan noen tenker om sin ekskjæreste:

«The one that got away», som ifølge Urban Dictionary betyr:

En person du hadde mye følelser for, og fortsatt har følelser for. Personen du ville «skulle være verdt det». Du lurer på hvorfor det ikke fungerte mellom dere, og om du skulle ha gjort mer, prøvd hardere. Etter hvert tror du kanskje at du er over personen, men ingen andre kan egentlig sammenlignes.

Etter denne intense forelskelsen kan du forelske deg i, og elske, andre personer, og du er kanskje over den verste kjærlighetssorgen - men innerst inne skulle du ønske at det fungerte mellom deg og the one that got away.

Det er normalt å tenke på ekskjærester iblant, men det er veldig vondt å tenke at den som egentlig var den rette for deg, slapp unna. Hvordan kommer du deg videre fra denne følelsen? Og ikke minst - hva gjør du hvis du fremdeles tenker på en gammel flamme når du er i et nytt forhold?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer