Krangle I Ferien

Krangling i ferien kan være sunt for forholdet

- Kan skape mer nærhet i forholdet og ferien, sier parterapauten.

KRANGLER I FERIEN: En etterlengtet ferie kan være en vel så stor kilde til konflinkt som mye annet.  Foto: Shutterstock / Syda Productions
KRANGLER I FERIEN: En etterlengtet ferie kan være en vel så stor kilde til konflinkt som mye annet. Foto: Shutterstock / Syda Productions Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste som har vært i et parforhold kjenner vel til den typiske feriekrangelen. Man har høye forventninger til at ting skal bli harmonisk, avslappet, spennende.... Ja, rett og slett perfekt. Men faktumet er at det er ganske vanlig å krangle en del på ferie. Psykolog Peder Kjøs forklarer hvorfor det er slik. 

- Man kan ikke unngå å krangle på ferie, for de tingene man krangler om er ting som man egentlig bør ha snakket om. Det er små og store avgjørelser som skal tas også har man gjerne forskjellige ønsker, sier han. 

Bare noe så enkelt som hva man skal bruke morgendagen på, kan være kilde til konflikt. Kanskje du har lyst til å planlegge en spennende utflukt, mens han bare vil ta en øl på stranden og ta livet som det kommer? Da kan frustrasjon vokse hos begge parter. LES OGSÅ: Slik unngår dere krangler i ferienKjøs forklarer at man ikke nødvendigvis bør forsøke å unngå krangelen. - I stedet for å unngå krangling bør man finne måter å snakke om det på, uten å krangle. Hold det emosjonelle på et akseptabelt nivå og ikke ta av. Ikke kall den andre for ting og vær saklig. En ting til som er veldig viktig er å ta opp ting før man er forbannet, bare når man er irritert. Da tar det ikke av på samme måte, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer