- Kvinners seksualitet er mest flytende

Du liker gjerne noe helt annet i 30-årene enn i tenårene.

SEKSUELLE PREFERANSER: Det er ikke sikkert at du liker det samme i dag som du gjorde for 5 eller 10 år siden. FOTO: NTB Scanpix
SEKSUELLE PREFERANSER: Det er ikke sikkert at du liker det samme i dag som du gjorde for 5 eller 10 år siden. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Vi har alle ulike seksuelle preferanser. Noen foretrekker misjonærstillingen til samme tidspunkt hver kveld, mens andre liker å prøve nye partnere, BDSM, analsex eller sex med samme kjønn. De fleste har nok en klar formening om hva de liker og ikke liker, og hva de absolutt ikke kunne tenkt seg å prøve.

Nå viser en ny studie at våre seksuelle preferanser kan endre seg langt opp i voksen alder, og at vanlige definisjoner for seksuelle legninger ikke fanger opp hele spekteret, skriver forskning.no. Det er derfor ikke sikkert at du liker det samme i dag som du gjorde for fem eller ti år siden.

I studien svarte over 12 000 amerikanske studenter på spørsmål, og svarene viser betydelige endringer i seksuell preferanse, partnere og seksuell identitet fra sen ungdom til slutten av 20-årene.

Studien viser også at de tre betegnelsene heterofil, homofil og bifil kan være flytende og ikke dekker alle spekter av legninger og preferanser. Forskeren mener ni kategorier vil være mer treffende; for menn er det kategoriene hetero, for det meste biseksuell, fremvoksende homofil eller minimalt seksuelt uttrykt. For kvinner er det kategoriene hetero, for det meste hetero, fremvoksende biseksuell, fremvoksende lesbisk eller minimalt seksuelt uttrykt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer