Kyssing:

Kyss oftere og styrk parforholdet

Det kan faktisk være viktigere enn sex. Men skal det ha effekt bør kysset vare i minst seks sekunder.

SMASK: Du skal slett ikke undervurdere verdien av et kyss - regelmessig kyssing gjør godt for forholdet. FOTO: NTB Scanpix
SMASK: Du skal slett ikke undervurdere verdien av et kyss - regelmessig kyssing gjør godt for forholdet. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Ahh forelskelse! Ingenting kan måle seg med følelsen man har i starten av et forhold, der man kan sitte i timevis og kysse på hverandre. Det bør nytes så lenge det varer, for etter noen år setter man dessverre av langt mindre tid til kyssingen.

– Ja, i begynnelsen av et forhold er det ofte mer kyssing, men i den fasen er også alt på stell. Man har pusset tennene og bruker munnskyll eller tyggis. Kyssing er jo veldig intimt, og man får alle kroppsluktene ganske tett på, sier sexolog og parterapeut Eva Mohn, til KK.

I starten ville du kanskje ikke kysset hvis du kommer rett fra trening eller har spist mat som lukter sterkt, men etter hvert blir vi litt slappere på dette.

– Vi mister litt det frie begjæret og tar oss ikke tid til å gjøre oss flid med det «kun» for å kysse litt. Og hver gang man unngår å kysse så tar man ett skritt tilbake fra partneren, ubevisst, forklarer hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer