Forhold:

«Like barn leker best» - eller?

Det er særlig seks egenskaper som er viktig for et godt forhold.

FORHOLD: Like barn leker best. Eller? FOTO: NTB
FORHOLD: Like barn leker best. Eller? FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Det sies at like barn leker best, men også at motsetninger tiltrekker hverandre. Så hva er egentlig riktig? Alle par er ulike, og det som fungerer for ett par, trenger ikke å fungere for et annet.

Men bør man være ulike på mange områder slik at man kan «utfylle hverandre», eller bør man helst være like slik at man er enige om det meste?

- Uttrykket «like barn leker best» stemmer godt. Det vil si at man trenger ikke være like fra A til Å - det kan fort bli kjedelig, men paret trenger å være like på noe som begge verdsetter høyt.

Det sier familieterapeut og parterapeut hos Åpen Dialog i Sandnes, Kate Elin Søyland, til KK.

Det er et klassisk scenario: Den ene er spontan, sosial og vil oppleve ting. Den andre trives best i sofaen hjemme. Den ene er opptatt av flørting og et spennende sexliv, mens den andre ikke er like eventyrlysten. Likheter, vil ifølge Søyland, være mer attraktivt:

- Når begge føler at de er heldige og beundrer sin partner, vil dette ofte skape gode følelser som generer enda mer positiv energi og attraksjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer