Er Han Utro

- Logger du deg inn på Facebooken til kjæresten uten tillatelse kan du bli anmeldt

... og i verste fall straffes med fengsel inntil to år.

LOGGE SEG INN PÅ KJÆRESTENS FACEBOOK: Ifølge eksperten er det ulovlig å logge seg inn på en annens Facebook uten tillatelse. Finner personen det ut kan du bli anmeldt.  Foto: Shutterstock / Svitlana Sokolova
LOGGE SEG INN PÅ KJÆRESTENS FACEBOOK: Ifølge eksperten er det ulovlig å logge seg inn på en annens Facebook uten tillatelse. Finner personen det ut kan du bli anmeldt. Foto: Shutterstock / Svitlana Sokolova Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lurer du noen gang på hva kjæresten driver med når han taster i vei på mobilen sin? Noen av oss kan synes det er ubehagelig å ikke vite hvem typen tekster med. Kanskje du er en av dem som har blitt fristet til å snoke litt? I så fall burde du tenke deg om to ganger. 

- Generelt vil jeg jo si at å logge seg inn på andres Facebook og mobil kun må skje i ytterste krise eller nødrett. Det er svært krenkende og ødeleggende for en relasjon, sier Ove Skåra, som er kommunikasjonsdirektør i Datatilsynet. 

Å logge seg inn på en annens konto med vilje for å stjele tilgang, er omtrent som å åpne et annens brev, forklarer han. Altså er det straffbart. Han peker på Straffeloven paragraf 205. Dersom du uberettiget skaffer deg tilgang til informasjon via elektroniske hjelpemidler, bryter du loven. I følge paragrafen kan det straffes med fengsel inntil to år. 

- Logger du deg inn på Facebooken til en kjæreste, leser messenger-meldinger eller stjeler et passord du vet du ikke skal ha, kan du bli anmeldt, sier Skåra. 

LES OGSÅ: Derfor blir du sjalu 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer