Husarbeid

Må du gjøre «alt» i forholdet ditt?

- Et klassisk mønster er at han savner sex, men hun sier at hun ikke orker, er sliten og ønsker seg en partner som kan trø til,

HUSARBEID: At den ene i forholdet føler hun eller han må gjøre «alt» kan påvirke både sexlyst og tiltrekning i forholdet i stor grad. FOTO: NTB
HUSARBEID: At den ene i forholdet føler hun eller han må gjøre «alt» kan påvirke både sexlyst og tiltrekning i forholdet i stor grad. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Alle forhold har en viss grad av skjevfordeling, for eksempel at du som regel alltid handler og lager middag, partneren din alltid vasker klær eller skifter dekk på bilen, eller at du er den som må gå ut med søppelet flest ganger i løpet av en uke.

Det er vanskelig å finne en balanse som er 100 prosent rettferdig og jevn, og for de fleste er det ikke nødvendig å finregne så nøyaktig på arbeidsfordelingen.

Dersom dynamikken derimot blir veldig skjev og usunn, kan det utvikle seg til et stort problem som påvirker forholdet i stor grad.

Hvis skittentøyskurven bugner over av skittent tøy og samboeren din bare fortsetter å stappe klær oppi selv om det nesten renner over, kan det være mildt sagt frustrerende. Hvorfor kaster han ikke klærne inn i vaskemaskinen? Venter han seriøst på at du skal gjøre det?

Du kan være over- eller underfungerende

En overfungerende partner tar ansvar for mer og mer, gir den andre beskjed om hva som må gjøres og tar som regel saken i egne hender for å være sikker på at det blir gjort. Den andre mangler gjerne evnen til å ta hverdagslige beslutninger og ser ikke hva som må gjøres.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer