Hvordan redde forholdet

- Man bør satse videre hvis det ennå er håp om å få det bedre

Slik holder dere sammen - selv om det ser mørkt ut.

VANSKER I FORHOLDET: I det fleste forhold er det opp- og nedturer, men noen problemer er ekstra utfordrende å komme seg ut ifra. Det er likevel mulig. Ekspertene kommer med sine beste råd i artikkelen under. Foto: NTB Scanpix.
VANSKER I FORHOLDET: I det fleste forhold er det opp- og nedturer, men noen problemer er ekstra utfordrende å komme seg ut ifra. Det er likevel mulig. Ekspertene kommer med sine beste råd i artikkelen under. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

(Vi.no): Utfordringer i parforholdet er uunngåelig for de aller fleste av oss, men for noen kan problemene hope seg såpass opp at man er helt på randen til å gå fra hverandre.

Likevel er det mulig å komme seg gjennom den verste perioden sammen uten å bryte fra partneren.

Er du usikker på hvordan dere skal klare dette? Lurer du på om det er verdt å kjempe videre for forholdet?

Her får du råd fra tre samlivseksperter.

Derfor bør dere holde sammen

Det kommer an på hva slags utfordringer dere har i forholdet, men i flere tilfeller er det faktisk verdt å holde sammen - selv når dere har nådd bunnen.

- Man bør satse videre hvis det ennå er håp om å få det bedre. Og det er det som oftest hvis ingen av partene egentlig ønsker et brudd, begge er villige til å ta tak i sitt eget bidrag til problemene, og til hvordan problemene kan løses.

Det sier Frode Thuen, professor, psykolog og samlivsekspert.

Når dette er situasjonen, vil man som regel også ha kjærlige følelser for hverandre, selv om det gjerne ikke lenger er så lett å oppdage eller gjenkjenne disse følelsene, mener Thuen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.