Sexleketøy

- Man bruker ikke sexleketøy sammen fordi den andre er utilstrekkelig, men fordi det gjør sexen mer leken

Vil du piffe opp sexlivet med leker? Dette råder ekspertene deg til å gjøre!

SEXLEKETØY: Ifølge ekspertene handler det bare om å snakke med kjæresten om du vil ha med et sexleketøy i senga. FOTO: NTB scanpix
SEXLEKETØY: Ifølge ekspertene handler det bare om å snakke med kjæresten om du vil ha med et sexleketøy i senga. FOTO: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Intens lidenskap er slett ikke å forakte. Det er jo tross alt ganske sexy når det går hett for seg under dyna med litt småbiting og faste grep. Men grensene for hva vi synes er digg, hva vi synes er greit og hva vi absolutt ikke liker, kan selvsagt være svært individuelle.

Dette gjelder også bruk av sexleketøy i senga. For hva gjør du om du er gira på å ha med vibrator, butt-plug eller andre leketøy på soverommet, men du er usikker på hvordan partneren din vil reagere? (Psst: Vibrator-test: - Den lager mye lyd, men gjør til gjengjeld VIRKELIG jobben sin!)

- Det er ingen grunn til å problematisere og gruble så mye over hvordan du skal ta opp for kjæresten at du har et sexleketøy du liker å bruke. Du kan vise han eller henne det når dere holder på, eller fortelle det hvis dere har en fortrolig og koselig samtale. Spør om han eller henne har lyst til å vite en liten søt hemmelighet? Du har ingen grunn til å skamme deg, for det er faktisk veldig vanlig at jenter bruker det, dessuten er det bare spennende for partneren å få lov til å være med på leken, forteller Cecilie Kjensli til KK.no og legger til:

- Selv de beskjedne er ikke så beskjedne når det kommer til stykke. Problemet ditt er kanskje ikke hvordan kjæresten skal ta det, men heller det at du er litt sjenert og synes det er vanskelig å fortelle om det, men det er bare å hoppe i det, for det er ikke skummelt å vise fram en rosa liten vibrerende «tryllestav». 

Kjensli er sexinspirator, eier av den erotiske nettbutikken Cpunktet.no og forfatter av boken «Sex fra Ah til Åh» - og hun får støtte av Kate Elin Søyland, som er par- og familieterapeut ved Åpen Dialog i Sandnes. Ifølge Søyland kjenner du kjæresten din best, så her gjelder det å ta det opp når du vet at han er mottakelig og dere har litt ro rundt praten, men husk en viktig ting: 

- Prøv å finn en god timing. Finner du ikke «rett tid og sted» går det også an å plumpe ut med det. Personer og par har ulik kommunikasjonsstil og det viktigste er at du får tatt det opp med kjæresten om det er noe du har lyst å prøve. Det er ikke verre enn det.

- Bare husk en viktig ting! Ikke kom drassende på samlivsbøker og sexleketøy når dere er inne i en tung periode i samlivet, da kan det i verste fall virke mot dine gode intensjoner – han kan få følelsen av at han ikke er god nok – verken i eller utenfor senga, sier hun til KK.no. 

LES OGSÅ: Mange kvinner klarer ikke oppnå orgasme under samleie

SNAKK SAMMEN: Vil du sprite opp sexlivet med sexleketøy, råder ekspertene deg til å ta det opp med kjæresten. - Prøv å finne en god timing. Personer og par har ulik kommunikasjonsstil og det viktigste er at du får tatt det opp med kjæresten om det er noe du har lyst å prøve, Kate Elin Søyland. Foto: NTB scanpix
SNAKK SAMMEN: Vil du sprite opp sexlivet med sexleketøy, råder ekspertene deg til å ta det opp med kjæresten. - Prøv å finne en god timing. Personer og par har ulik kommunikasjonsstil og det viktigste er at du får tatt det opp med kjæresten om det er noe du har lyst å prøve, Kate Elin Søyland. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Sexleketøy kan gjøre sexen mer leken

Men hva gjør man hvis kjæresten ikke er positiv til å piffe opp sexlivet med noen leker - og du virkelig vil det? Søyland forklarer at det er viktig at man ikke maser om det og sier «alle andre gjør det jo». Det kan gjøre det enda verre. 

 

- Det er viktig at en respekterer det den andre sier. Sexlivet er imidlertid ikke en statisk greie, både lyster og preferanser kan endres. Dersom sexleketøy kommer inn under kategorien «tja, kanskje» så kan dere komme innom det siden, sier hun og fortsetter:  

- Uansett ikke la det ødelegge det fine dere har sammen. Søk heller etter et positivt sexliv der begges nytelse er i sentrum, enn at den ene alltid skal ha sin vilje gjennom. Kanskje trenger den andre bare litt tid å venne seg til tanken? Eller kanskje ikke. Dessuten, selv om en har kjæreste er det ikke uvanlig å ha solo sex – med eller uten sexleketøy. (Psst: Ja, du bør onanere jevnlig!)

Kjensli mener også at sjansen for at kjæresten din blir sur for at du har lyst på et sexleketøy er ganske liten, nettopp fordi de fleste setter pris på å ha en positiv og sexglad partner.

Man bruker ikke sexleketøy sammen fordi den andre er utilstrekkelig, men fordi det gjør sexen mer leken

- Men skulle du være uheldig og det viser seg at sexleketøy er lite populært, så må du ikke føle deg liten eller krype av den grunn. Det er ikke deg det er noe galt med, så du er definitivt ikke problemet. Man bruker ikke sexleketøy sammen fordi den andre er utilstrekkelig, men fordi det gjør sexen mer leken. Vil ikke kjæresten være med på dette, så er kanskje han/hun ikke den rette?, sier Kjensli. 

LES OGSÅ: Derfor får menn og kvinner «morrabrød»

- Det er viktig å ha e åpen og god samtale 

Hun forteller videre at akkurat som at det er ganske vanlig at jenter har et sexleketøy eller to, så er det like vanlig at par også bruker leketøy i sammen. 

Undersøkelser viser at jenter i forhold hvor det er helt greit å bruke sexleketøy, også er de som er mest fornøyde med sexlivet sitt

- Det finnes mange fine ting på markedet som ikke virker truende på noen av partene, og noen finner fort sine favoritter, mens andre synes det er gøy å prøve ut nye ting for forandringens skyld. Undersøkelser viser faktisk at jenter i forhold hvor det er helt greit å bruke sexleketøy, også er de som er mest fornøyde med sexlivet sitt, og det er jo ikke så rart, for det sier noe om takhøyden i forholdet.

LES OGSÅ: Holder hemningene deg tilbake i senga?

HA EN ÅPEN DIALOG: Ifølge Kate Elin Søyland, par- og familieterapeut, gjelder det å ha en åpen dialog med partneren. - Det viktigste er at du får tatt det opp med kjæresten om det er noe du har lyst å prøve. Foto: Privat
HA EN ÅPEN DIALOG: Ifølge Kate Elin Søyland, par- og familieterapeut, gjelder det å ha en åpen dialog med partneren. - Det viktigste er at du får tatt det opp med kjæresten om det er noe du har lyst å prøve. Foto: Privat Vis mer

Søyland påpeker også at det har blitt veldig vanlig å utforske nettopp dette, kanskje særlig etter filmer som «Fifty Shades». Samtidig er hennes inntrykk som parterapeut begge deler; noen synes dette er både spennende og naturlig, mens andre par har lite eller sjelden sex der paret (eller den ene) er mer opptatt av «det vanlige», altså det som de føler seg komfortable med som allerede er en del av «repertoaret». (Psst: Litt kinky sex kan være sunt!)

- De parene som kan ha det mest utfordrende er ofte par der den ene har et åpent sinn og gjerne ønsker å utforske både sexleketøy og sexen generelt, mens den andre blir fort stresset av alt fokus på å stadig fornye seg, både at den andre har lyst «hele tiden» og at det aldri er «godt nok». Da kan det fort låse det seksuelle samspillet.

- Da er det viktig å få til noen gode samtaler om hvordan komme fra stress og mas der den ene kan føle press til å stadig fornye seg til at det kan bli mer lystbetont og positivt for begge? Det er en viktig samtale å ta, dere kan gjøre det hjemme eller sammen med en erfaren parterapeut eller sexolog – de er vant å få par til å snakke snakke sammen.

LES OGSÅ: - Det er vanlig å ha en fetisj og det betyr ikke at du er unormal

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer