Forhold og vennskap:

Mange er for kritisk til sine nærmeste

Jo nærmere du kommer noen, jo flere feil ser du. Slik kan du godta at folk rundt deg er «bra nok.»

HØYE KRAV: Det er vanskelig å ikke la seg påvirke av utenforstående faktorer, og mange drømmer om en perfekt partner og perfekte venner. Da blir kravene satt deretter. FOTO: NTB
HØYE KRAV: Det er vanskelig å ikke la seg påvirke av utenforstående faktorer, og mange drømmer om en perfekt partner og perfekte venner. Da blir kravene satt deretter. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

De fleste av oss har vel opplevd å beundre og se opp til noen vi ikke kjenner så godt, og det er lett å tenke at andre er perfekte, lever perfekte liv og har alt på stell. Når du kun ser overflaten og hva personen selv velger å vise omverden, ser du som regel få feil, mangler og negative egenskaper.

Jo nærmere du kommer en annen person, jo flere mindre flatterende sider vil du oppdage. Kort lunte, egoistiske holdninger og dårlige vaner er noe vi som regel kun avslører til våre aller nærmeste.

Det er ikke uvanlig å irritere seg over foreldre, kjæreste og venner, nettopp fordi du kjenner dem så godt og ser både negative og positive sider. «Hun tenker aldri på å gjøre tjenester for meg, selv om jeg alltid gjør fine ting for henne» eller «Han hører aldri ordentlig etter når jeg forteller en historie, det er så respektløst».

Absolutt alle mennesker har feil og mangler, og derfor er det så farlig å stille alt for høye krav til dine nærmeste. Noen forventer for eksempel at de rundt dem skal leve opp til idealer i bøker og filmer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.