Digital utroskap

- Mange er fortvilet over at partneren nettdater

I terapirommen møter samlivsterapeuten stadig folk som chatter intimt med andre – bak kjærestens rygg.

MIKRO-UTROSKAP: Mange er så hekta på nettdating, at de ikke slutter, selv etter at de er i et forhold. FOTO: NTB
MIKRO-UTROSKAP: Mange er så hekta på nettdating, at de ikke slutter, selv etter at de er i et forhold. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Se for deg at du sitter i sofakroken og ser på film med kjæresten. Du kommenterer og lever deg inn, slik du alltid har gjort, men plutselig går det opp for deg at kjæresten ikke svarer som han pleier.

Du tenker ikke videre over det. Han holder vel på med noe annet. Men så, til frokost, når du kommer inn på kjøkkenet, lukker han telefonen raskt, med en liksom uskyldig mine.

Micro-utro

Da KK skrev om temaet microcheating, eller mikroutroskap som det heter på norsk, for en tid tilbake skapte det stort engasjement blant leserne. Uttrykket kom første gang i 2019, da Melanie Schilling, psykolog i den australske versjonen av «Gift ved første blikk», introduserte det i et intervju i HuffPost Australia:

– Micro-cheating er en serie tilsynelatende små handlinger som indikerer at personen er emosjonelt eller fysisk opptatt av noen utenfor forholdet de er i.

Ifølge Schilling bedriver du muligens micro-cheating dersom du er i et forhold og i hemmelighet knytter deg til andre i sosiale medier, hvis dere deler private morsomheter, hvis du gir inntrykk av at ditt eget forhold ikke er så seriøst eller hvis du lagrer navn som koder på telefonen din.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer