Orgasme

Mange kvinner klarer ikke oppnå orgasme under samleie

- Det antas at kun 25 prosent av damer kommer ved inn- og ut sex.

NULL ORGASME: Er det ofte du ikke kommer under samleie? Det er ikke uvanlig ifølge ekspertene. Foto: Shutterstock / PKpix
NULL ORGASME: Er det ofte du ikke kommer under samleie? Det er ikke uvanlig ifølge ekspertene. Foto: Shutterstock / PKpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste av oss forbinder dessverre kun god sex med orgasme, og klarer du ikke komme er det noe galt med deg - men slik er det ikke! Tvert i mot er det langt fra uvanlig at kvinner ikke alltid klarer å komme, og om man kommer eller ikke er ikke nødvendigvis avgjørende for sexen.

- Det er ikke så uvanlig for kvinner å ikke få orgasme under samleie hvis det kun handler om penetrasjon. De aller fleste kvinner er avhengige av klitorisstimulering for å få orgasme, og vil ha problemer med å komme i mål under selve samleiet om ikke klitoris blir stimulert samtidig, forteller Trude Slettvoll Lien, sexolog ved Sex og Samfunn til KK.no

- Mange kvinner og menn har en forestilling om at samleiet ikke er perfekt om de ikke kommer samtidig med partner. Ikke så vanlig at det skjer, og kanskje heller ikke så viktig i grunnen.

LES OGSÅ: Dette har MYE å si for om du får orgasme 

Slettvold Lien får støtte fra sexinspirator og eier av den erotiske nettbutikken Cpunktet.no, Cecilie Kjensli, som i høst kom ut med boken «Sex fra Ah til Åh», som også understreker at det er mer vanlig enn uvanlig at kvinner ikke kommer under samleie.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer