Overgrep

- Mange kvinner opplever trakassering på fest

Det er ulovlig å beføle andre mot deres vilje, likevel skjer det ofte på byen. Dette kan du gjøre dersom det skjer med deg.

TRAKASSERING: Har du noen gang opplevd å bli trakassert på byen? Ifølge ekspertene kan du anmelde forholdene.  Foto: Shutterstock / Pressmaster
TRAKASSERING: Har du noen gang opplevd å bli trakassert på byen? Ifølge ekspertene kan du anmelde forholdene. Foto: Shutterstock / Pressmaster Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du vært ute på byen en lørdagskveld, er det veldig sannsynlig at du eller noen du kjenner har opplevd ubehagelige hendelser. En hånd på rumpa eller puppene, ekle slengbemerkninger, eller enda verre type trakasseringer.

Og vi vet vel alle at det er ulovlig å beføle noen mot sin vilje. Noen ganger kan det være lettere å la det gå når man er beruset og på et utested med mange andre fulle folk. Men det er ikke greit, og det skjer stadig vekk, sier daglig leder i DIXI Ressurssenter mot voldtekt, Rannveig Kvifte Andresen. 

- Det er et stort problem på utesteder at både ansatte og gjester opplever seksuell trakassering. Reaksjonene fra andre kan ofte være at det ikke er så farlig, at personen var full eller bare prøvde å flørte. Men for den som blir utsatt oppleves det ikke sånn, forklarer hun. 

Andresen understreker også at man aldri kan vite hvem som har opplevd trakassering eller seksuelt misbruk før, og da kan en slik beføling oppleves som en trigger. 

- Men jeg tror de aller fleste synes det er ordentlig ubehagelig, og skulle ønske det ikke var sånn. De rister det kanskje av seg. Men at andre tenker at det ikke er så farlig er med på å bygge under holdningen at jenter er objekter, eller at man blir sett på som prippen, sier hun, og fortsetter;

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer