SEX PÅ JOBB: 11 prosent drømmer om dette. Foto: Shutterstock / Photographee.eu
SEX PÅ JOBB: 11 prosent drømmer om dette. Foto: Shutterstock / Photographee.eu Vis mer

Sex

- Mange lever ut drømmen om å ha sex på arbeidsplassen

Ifølge ekspertene er det spenningen med å kunne bli oppdaget som trigger mest.

Publisert

- Grunnen er nok at spontan og impulsiv sex topper listen over det norske folks fantasier. Spenningen med offentlig sex ser ut til å trigge, noe som vi også har sett i tidligere undersøkelser, forteller Maria K. Ebbestad, som er nettredaktør og presseansvarlig i Kondomeriet, som har gjennomført en landsdekkende undersøkelse som viser at 11 prosent av oss drømmer om å ha sex på jobb. 

I Tromsø er det imidlertid hele 19 prosent som går med en liten jobb-sexdrøm, ifølge undersøkelsen, mens trønderne er de som oftest lever ut drømmen. Fem prosent av trønderne og tre prosent av deltakerne i hele landet sammenlagt har hatt (eller har jevnlig) sex på jobb. 

- Det at man fantaserer om å ha sex på jobb betyr ikke dermed at man kommer til å gjennomføre det. I fantasien er alt lov, men mange har andre grenser når det kommer til å leve de ut, noe tallene også bekrefter. Likevel er det mange som lever ut drømmen om sex på arbeidsplassen og spenningen med å kunne bli oppdaget er det som trigger mest når det kommer til sex utenfor hjemmet, sier Ebbestad. 

At sex utenfor hjemmet er en av nordmenns favorittfantasier er det liten tvil om. Samme undersøkelse viser at hele 14 prosent har regelmessig sex ute i det fri. 

LES OGSÅ: Vibrator-test: - Den lager mye lyd, men gjør til gjengjeld VIRKELIG jobben sin!

Spennende å ha sex på en «ulovlig» plass

At sex på jobb er noe mange drømmer om er ikke nytt for spesialist i sexologisk rådgivning, Siv Gamnes. 

- Det er i hvert fall ikke uvanlig. Jobb er en stor del av livet, og vi tilbringer mye tid der og mye tid sammen med kolleger. Da er det ikke unaturlig at du vil begynne å like en kollega litt mer, sier hun. 

Hun tror også at mange kan driste seg til å ta sjansen på en ørliten hyrdestund, selv om du risikerer at selveste sjefen catcher deg i akten. 

- Jeg ser ikke bort ifra at er man to stykker som liker hverandre og vil det samme, og man finner et passende sted, så vil mange ta sjansen. Det kan være en ekstra spenning i å gjøre det på jobb - at det er litt forbudt, sier hun. 

LES OGSÅ: Sextipsene vi ikke får nok av 

Flere grunner til å ha sex på jobb

- Jeg tror nok at mange har lyst til å ha sex på jobb og tar sjansen, mens mange andre har det som en spennende fantasi, sier Ulla Aasland, som er sexologisk rådgiver og driver privatpraksis i Porsgrunn, til KK.no. 

- At det å ha sex på arbeidsplassen er spennende kan handle om det at det er en plass det er litt forbudt å ha sex. Det ligger for mange en spenning i det. Noen har også sex for å slappe av, sier Aasland.

Det er imidlertid ikke bare spenningen i å ha sex på et litt «ulovlig» sted som kan være grunnen til at noen velger å ta hyrdestunden på jobb. 

- De som har sex på arbeidsplassen kan ha det av mange grunner. Det kan være at det å ha sex på arbeidsplassen er noe man synes er ekstra spennende, eller det kan handle om makt - at man bruker sex som middel for å oppnå noe. Det kan også være at man er utro, eller bare har et forhold til en kollega. 

LES OGSÅ: Sannheten om sex og skjeden

«Sexpause» i arbeidstiden? 

Nylig ble det kjent at en svensk lokalpolitiker, Per-Erik Muskos fra Socialdemokraterna, forslår for kommunen Övertorneå å innføre betalt «sexpause» i arbeidstiden. Hans argument er ifølge Aftenposten at sex er sunt og at mange par ikke får nok tid til å hygge seg i en stressende hverdag. 

De to sexologene forteller begge at sex absolutt er sunt, og at en orgasme kan være en fin måte å slappe av og stresse ned på, men om det må gjøres i arbeidstiden - og om arbeidsgiveren din egentlig har noe særlig med sexlivet ditt å gjøre, er selvfølgelig en annen sak. 

- Helseeffektene er jo der, og sex, spesielt sex med orgasme, er jo kjempebra for å få deg til å slappe av, sier Aasland.

- Når man har sex får man en total utladning, og stresshormoner i kroppen blir mindre gjeldende. Men om det må skje akkurat midt i arbeidstiden er jeg nå usikker på, sier Gamnes. 

LES OGSÅ: Dette betyr sexdrømmene dine

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer