Samlivsbrudd:

- Mange menn stenger av når kvinnen prøver å ta praten

Menn vegrer seg ofte for å gå i parterapi når partneren foreslår det, men ombestemmer seg når bruddet er et faktum, hevder ekspert.

BRUDD: - Kvinner bruker ofte lengre tid på å bestemme seg for brudd, og følelsen kan komme snikende over flere år, sier ekspert. FOTO: NTB
BRUDD: - Kvinner bruker ofte lengre tid på å bestemme seg for brudd, og følelsen kan komme snikende over flere år, sier ekspert. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Et samlivsbrudd kan være forventet og etterlengtet for én eller begge parter. Det kan også komme som en «bombe» den ene parten ikke så komme.

Selv om det finnes utallige årsaker til samlivsbrudd, er det noen trender som går igjen. For eksempel er det faktisk krangling om husarbeid som virker å være skilsmissegrunn nummer én.

Det er også noen ting som går igjen når det gjelder hvordan vi gjennomfører samlivsbruddet - her er det nemlig forskjeller på kvinner og menn, skal vi tro ekspertene KK har snakket med.

Kjønnsforskjeller i brudd

I denne artikkelen skal vi ta for oss heterofile par - med et snev av generalisering - og illustrere noen vanlige kjønnsforskjeller når det kommer til samlivsbrudd og kjærlighetssorg. Ved å bli bevisst på disse forskjellene, kan det kanskje gjøre det enklere å fange opp tanker om brudd på et tidligere tidspunkt.

For som sexolog og parterapeut Tone Haldorsen sier til KK:

- Det er absolutt forskjell på kjønnene når det kommer til brudd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer