Sex:

- Mange opplever det nok som mye mer intimt

Studier tyder på at det er særlig ett grep kan ha positiv effekt på nytelsen under sex.

ØYEKONTAKT: - Mange opplever det nok som mye mer intimt å se hverandre dypt inn i øynene, samtidig kan det visuelle fokus ta vekk oppmerksomheten på det som skjer i kroppen, sier sexolog. FOTO: NTB
ØYEKONTAKT: - Mange opplever det nok som mye mer intimt å se hverandre dypt inn i øynene, samtidig kan det visuelle fokus ta vekk oppmerksomheten på det som skjer i kroppen, sier sexolog. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Pleier du å se partneren din inn i øynene under sex, eller synes du nytelsen blir større når du lukker øynene?

Sansene våre spiller en stor rolle for hvordan vi opplever sexen og hvor mye vi nyter den. Noen blir opphisset bare av å lukte partneren sin, mens andre trenger å ta på den andres kropp for å tenne skikkelig.

Synet påvirker også nytelsen vår i stor grad. Mens noen elsker å se partneren dypt inni øynene «under akten», synes andre at det kan bli distraherende.

Men hvor stor rolle spiller egentlig synet for nytelsen vår? Kan det hende at mer øyekontakt under sex kan øke nytelsen? Hva med det stikk motsatte - hvorfor foretrekker noen å ha sex i mørket?

«Å ha øynene åpne er for overveldende»

Professor og filosof Aaron Ben-Ze'ev skrev nylig en artikkel i Psychology Today om dette temaet.

Han viser til studier som tyder på at sex med lyset på kan føre til bedre sex, men trekker også frem undersøkelser som viser at mange foretrekker mørket. En undersøkelse viste for eksempel at 57 prosent av gifte par foretrakk å ha lyset av under sex. Det var ulike grunner til dette - blant annet ukomfortabelhet rundt seksualiteten, flauhet, skam og sjenerthet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer