Sexlyst:

Mange savner dette i langvarige forhold

- Du ender kanskje opp med at sex er noe du kan stryke av på «to do»-lista, sier ekspert.

ØNSKER MER INTIMITET: Mange par tenker at en «kjappis» er et lurt valg i en travel hverdag, men det kan faktisk ødelegge sexlysten. FOTO: NTB
ØNSKER MER INTIMITET: Mange par tenker at en «kjappis» er et lurt valg i en travel hverdag, men det kan faktisk ødelegge sexlysten. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

I en travel hverdag er det lett å nedprioritere sex, intimitet og romantikk. De færreste gjør det nok bevisst, men ofte bare skjer det når hverdagen går i ett og du skal rekke jobb, barn, trening, hobbyer, familie og venner.

Det er mye som endrer seg i et forhold etter hvert som årene går. Dere blir tryggere på hverandre, tør å være dere selv i større grad og viser friere frem både positive og negative sider.

I langvarige forhold er det også lett å ta sexlivet litt for gitt. Sex og intimitet blir en del av hverdagen, noe dere må finne tid og overskudd til mellom alle andre gjøremål, og da skal det helst ikke kreve for mye tid og energi.

Resultatet blir at mange velger en såkalt «kjappis», altså en rask runde i sengen uten for mye fokus på intimitet, romantikk, nærhet og kos.

Høres det kjent ut? Det kan virke som en lur idé for å få tid til sex i hverdagen, men det kan faktisk ende opp med å ødelegge sexlysten fullstendig.

Sexlysten avtar med tiden

- I starten av et forhold er dere så nysgjerrige på hverandre og har så mye følelser i kroppen at sexlysten oppstår av seg selv. De færreste har nok like mye sexlyst etter flere år sammen, og da er det nok mange som tenker at en «kjappis» er en god løsning. Men dette kan faktisk gjøre vondt verre og mannen gjør seg selv en bjørnetjeneste.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer