Parterapi:

Mange ser på det å gå i parterapi som slutten på forholdet

Ekspertene mener at mange tar tak i problemene for sent, og da kan det være vanskelig å redde forholdet.

PARTERAPI: Ekspertene forteller at det kan være vanskelig å redde forholdet hvis dere tar tak i problemene deres for sent. FOTO: NTB Scanpix
PARTERAPI: Ekspertene forteller at det kan være vanskelig å redde forholdet hvis dere tar tak i problemene deres for sent. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Et parforhold går ikke alltid på skinner, og det krever fokus og innsats fra begge parter om det skal fungere optimalt. Mange vil møte på store fartsdumper på veien, og da kan det være lurt med profesjonell hjelp. Likevel er parterapi tabu i manges øyne – kanskje spesielt fra et mannsperspektiv.

– For mange handler det om at begge eller en av partene ikke forstår at relasjonen er på vei inn i alvorlig trøbbel. Kvinner synes å ha lavere terskel for å søke hjelp, forteller parterapeut Nina Ringnes.

Det hender at Ringnes tar imot par som har vært sammen i tre måneder, men oftest er det par som har vært sammen over lang tid.

– Jeg mener at mange venter for lenge, og da kan det være for sent. Noen ganger blir den ene parten med mest for å kunne si at han eller hun har forsøkt, selv om bruddet er et faktum. Da skal det mye til for å få skuta på rett kjøl, spesielt hvis den ene har forelsket seg utabords.

LES OGSÅ: Hvorfor vekker det mer oppsikt når hun eldre enn han?

Når er det på tide å oppsøke parterapi?

Men når bør man egentlig innse at man har et problem? Det er vanlig å krangle og diskutere litt, men hvor går egentlig grensa?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.