Dating:

Mange sliter med å takke nei til date nummer to

Lær deg å takke nei.

VANSKELIG Å AVVISE DATEN: Hvis du synes det er vanskelig å komme med en tydelig avvisning etter første date, er du definitivt ikke alene om det. FOTO: NTB
VANSKELIG Å AVVISE DATEN: Hvis du synes det er vanskelig å komme med en tydelig avvisning etter første date, er du definitivt ikke alene om det. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Se for deg at du skal på første date med en mann som virker lovende. Han virker smart, morsom og kjekk, og forventningene dine er skyhøye. Men dessverre lever han ikke helt opp til forventningene. Vitsene er litt for tørre, du kjeder deg litt og han er ikke like kjekk som du trodde. Han derimot virker veldig fornøyd, og ber deg raskt ut på en date nummer to. Bør du takke ja eller nei?

Mange synes det er vanskelig å takke nei til en ny date, selv om de ikke følte kjemien på første møte. Du tenker gjerne at du ikke vil såre daten din, eller synes det er kleint å avvise noen så tydelig.

Problemet er at hvis du takker ja til en ny date selv om du vet at det ikke kan bli noe mer, kan du gjøre vondt verre. Du kaster du bort både din egen og daten din sin tid, I tillegg til at du gir falske forhåpninger om at det kan bli noe mer.

Det kan altså være lurt å øve seg på å si nei uten å få dårlig samvittighet, men hvordan gjør du det?

Si nei med god samvittighet

Hvis du takker ja til en date nummer to kun fordi du er redd for å såre daten din, kan du ende opp med å såre han enda mer på sikt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer